El örgü ipleri yetişkinlerin yanı sıra aynı zamanda çocuklara da hitap etmektedir. Çocuklar el işi etkinlikleri yapmayı çok sevdikleri için etkinlikler sırasında oldukça eğlenmektedirler. Çocuklarla birlikte yapılabilecek çok sayıda el işi etkinliği bulunmaktadır. Çocuklar el işi etkinlikleri sırasında hem ince motor becerilerini hem de özgüvenlerini geliştirmektedirler. Çocukları oldukça eğlendiren bu etkinlikler sayesinde çocukların öz denetimleri de güçlenmektedir. Ayrıca sabır kavramını öğrenerek yaratıcılıklarını geliştirmektedirler. Belirli bir işi, belirli bir zaman diliminde tamamlamaları onlara sorumluluk bilincini aşılamakta ve başarma duygularını harekete geçirmektedir. Çocukların aileleri ile el işi etkinlikleri yapmaları, aile ile çocukların arasındaki bağı da kuvvetlendirmektedir. Çocuklar ile yaz mevsimlerinde yapılabilecek olan en eğlenceli aktiviteleri hobitu kurucusu Erkan Tunçelli anlattı:

1. Punch İpinden Toka

Kız çocukların severek kullandıkları punch ipinden toka yapımında kullanılacak malzemeler; kalın uçlu punch iğnesi, punch ipi, kumaş, kasnak, cetvel, kalem, keçe, silikon tabancası ve toka aparatları olmaktadır. Öncelikli olarak cetvel ve kasnak aracılığı ile kumaşın üzerine şekiiler çizilmektedir. Ardından punch ipi kalın uçlu iğneye takılmakta ve iğne ile çizilen şekillerin üzerinden geçilmektedir. İşlemenin bitiminden sonra işlenen kısımlar kasnaktan çıkarılmaktadır. Ufak keçe parçaları punch nakışlarının arkasına yapıştırılmakta ve toka aparatı yerleştirilmektedir. 

2. Amigurumi Bebek

Çocukların çok sevdikleri amigurumi bebekler, amigurumi ipleri kullanılarak yapılmaktadır. Japonca kökenli bir kelime olan amigurumi, sık iğne tekniğinin oyuncağa uyarlanmış şeklidir. Amigurumi malzemeleri; farklı renklerde amigurumi ipleri, iplere uygun tığlar, makas, elyaf ve toplu iğnedir. Amigurumi bebeklerde kullanılacak iplerin pamuklu olmasına dikkat edilmelidir. Amigurumi iplerinden çocukların hayal dünyasını geliştirecek oyuncak bebekler, kuzular ve tavşanlar yapılabilmektedir. 

3. Makrome Çalışmalar

Makrome çalışmaların tığ veya şiş kullanılmadan yalnızca el ile yapılabilir olması, makrome sanatını çocukların eğlenerek kolaylıkla yapabilecekleri el işi aktivitelerinden biri haline getirmektedir. Makrome çalışmalarında kullanılacak olan iplerin makrome ipi olması gerekmektedir. Ancak makrome çalışmasına başlamadan önce, yapılacak olan çalışmaya uygun olan ipin seçilmesi gerekmektedir. Makrome çalışmasının kullanıldığı alana göre makrome ipinin çeşidi de değişebilmektedir. Çocuklarla birlikte çok sayıda makrome çalışması yapılabilmektedir. Bu çalışmalar; kapı süsleri, havluluk, gazetelik, rüya kapanı, aksesuar, abajur başlığı, ayna kenarı süsü veya anahtarlık olabilmektedir. 

4. Örgü Top Dönenceler

Çocukların çok seveceği bir diğer etkinlik örgü top oyuncaklarıdır. Gerekli malzemeler; tutkal, makas, fırça, karıştırma kabı, nakış kasnağı, küçük balon, çiçek tutkalı ile renkli pamuklu iptir. Farklı boyutlarda şişirilen balonların etrafına ip sarılmakta ve ipin bittiği kısım tutkal ile yapıştırılmaktadır. Kap içerisinde karıştırılan tutkal fırça yardımı ile balon etrafına sarılan ipe sürülmektedir. Ardından nakış kasnağı iple sarılmaktadır. Balona sürülen ipler kuruduktan sonra balonun ağzı makasla kesilmekte ve ucu dikkatli bir şekilde dışarıya çıkarılmaktadır. Kasnağın etrafına misina yardımı ile bağlandıktan sonra örgü top dönenceler hazır olmaktadır.