Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman, internette en çok araştırılan isimler arasında yer alıyor. Arama motorlarında, "Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman kimdir? Yüksel Kocaman kaç yaşında, nereli? Yüksel Kocaman'ın kariyeri?" soruları aratılıyor. Peki, Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman kimdir? Yüksel Kocaman kaç yaşında, nereli? Yüksel Kocaman'ın kariyeri? İşte tüm merak edilenler...Ankara-Cumhuriyet-Başsavcisi-Yüksel-Kocaman-10

5 Mayıs 1970 tarihinde  Zonguldak’ın Devrek ilçesinde dünyaya gelen Yüksel Kocaman, İlk, orta ve lise eğitimini Zonguldak Devrek’te tamamladı. 1993 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

1998-2001 yılları arasında Pınarhisar Cumhuriyet Savcılığı görevini üstlendi, ardından 2001-2003 yıllarında Çatalzeytin Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptı. Hukuk kariyerine devam ederken, farklı görevlerde de bulundu. Personel Genel Müdürlüğü Tetkik Hâkimliği, Strateji Geliştirme Başkanlığı Tetkik Hâkimliği ve Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı gibi önemli pozisyonlarda görev aldı.

2011 yılında Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü’ne atandı. 31 Ekim 2014’te ise Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini üstlendi.

Bora Cengiz kimdir? Bora Cengiz kimdir?

19 Ocak 2017 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanarak önemli bir göreve getirildi. Bu görevi sırasında Adalet Bakanlığı ve yargı sistemiyle ilgili önemli kararlar ve çalışmalar yürüttü.

Yüksel Kocaman, Yargıtay üyesidir.

Haber Merkezi

Editör: İrem Akbaş