Ankara Kuğulu Park, yeni bir üyeyle daha büyüdü. Yaralı halde yol kenarında bulunan yavru ördek, tedavi sürecinin ardından parkta doğal yaşama kavuştu.

Duyarlı Vatandaş Bildirdi
Başkent Ankara’nın simgelerinden biri olan Kuğulu Park, bu kez bir kurtarma hikâyesine sahne oldu. Yol kenarında bulunan yaralı yavru ördek, duyarlı bir vatandaş tarafından fark edilerek Çankaya Belediyesi’ne bildirildi.
Belediye ekipleri ördeği hızla alarak veteriner kliniğine götürdü. Çankaya Belediyesi veteriner hekimi tarafından tedavi edilen minik ördek, iyileşme sürecinin tamamlanmasının ardından Kuğulu Park’ın havuzuna bırakıldı.

Parla ile Arkadaş Oldu
Yavru ördek, haziran ayında dünyaya gelen beyaz kuğu Parla ile kısa sürede arkadaş oldu. Parkın doğal ortamına hızla uyum sağlayan minik ördek, diğer su kuşlarıyla birlikte özgürce yüzmeye başladı.

Kuğulu Park Ailesi Genişliyor
Kuğulu Park’ta şu an 3 beyaz kuğu, 1 yavru beyaz kuğu, 10 siyah kuğu, 8 yaban ördeği, 4 Pekin ördeği ve yeni gelen yavru ördekle birlikte toplam 27 su kuşu bulunuyor. Ayrıca, yumurtada bekleyen 5 siyah kuğunun da 30 gün içinde yumurtadan çıkması bekleniyor.

Ziyaretçilere Uyarı
Kuğulu Park görevlileri, ziyaretçilere önemli bir uyarıda da bulundu. Kuğu ve ördeklerin sağlığı için havuz çevresine yiyecek bırakılmaması gerektiği hatırlatıldı. Parktaki canlıların beslenmesi, uzman veterinerler ve görevliler tarafından kontrollü şekilde sağlanıyor.




