XRP uzun süren düşüşün ardından yeniden yükselmeye başladı. Bu yükseliş çok ciddi oldu ve topluluğun dikkatini çekti. Peki XRP neden bu kadar yükseldi? Yükselişin ardındaki sebep ne?

XRP Neden Yükseldi?

XRP kripto para ekosistemindeki en eski Blockchain ürünlerinden biridir. Öyle ki, Ripple’ın arkasındaki kavramların, ilk kripto para olan Bitcoin’den dört beş yıl önce ortaya atıldığı bilinmekte.

İlginizi çekebilir: Borsa Listelemeleri: Kripto Paraların Akıbeti Ne Oluyor?

XRP‘nin SEC ile uzun süredir devam eden bir davası var ve dava hala sürüyor. Fiyatın bugün tetiklenmesindeki en büyük etken bu dava.

XRP‘nin bu yükselişi, yatırımcıların umutlarını Ripple’ın Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı devam eden mahkeme savaşını kazanmasına bağlanmasıyla gerçekleşti.

6 Mart’ta ABD Bölge Yargıcı Analisa Torres, Ripple ve SEC’in uzman tanıkların yorumlarını yaklaşmakta olan özet karardan hariç tutması için sunduğu önergeler hakkında bir karar verdi. Torres, konuyla ilgili net bir kazanan ve kaybeden olmadığının altını çizerek, önergeleri kısmen onayladı ve reddetti.

Editör: Rozita Hamidi Cizreli