ShiftDelete'de yer alan habere göre Aralık 2022’de tanıtımı yapılan Xiaomi 13 model ailesi şirketin şu anda amiral gemisi konumunda. Tanıtımın ardından Xiaomi 13 ve 13 Pro Türkiye’de yakın tarihlerde satışa çıktı. Sıra ailenin en büyüğüne yani Xiaomi 13 Ultra’da. Bugün Xiaomi’nin yaptığı Twitter paylaşımında 13 Ultra için tarihler kesinleşti. İşte 13 Ultra’nın çıkış tarihi ve özellikleriyle ilgili detaylar…

Tüm dünyada Nisan ayında tanıtılacak!
Twitter üzerinden yapılan paylaşımda Leica Camera ile yapılan ortaklığa vurgu yapmaktan geri durmayan Xiaomi , telefonun Nisan ayı itibariyle tüm dünyada satışta olacağını belirtiyor. Marka 13 Ultra’nın kamera özelliklerini öne çıkarmak için Leica ile yaptığı ortaklığı vurgulamaktan geri durmuyor. Ortaklık sayesinde Xiaomi , 13 Ultra modelinde profesyonel fotoğrafçılık deneyimi sunacağını iddia ediyor.

x1

Xiaomi 13 Ultra teknik özellikleri
Xiaomi 13 Ultra’nın teknik detaylarına Nisan ayında yapılacak olan lansman ile resmi olarak erişebileceğiz. Fakat her telefonda olduğu gibi bazı söylentiler ve çıkan haberler sayesinde 13 Ultra modelinin de nasıl bir telefon olacağını ön görebiliyoruz. Söylentilere yapacağımız ufak bir analiz sayesinde telefonun genel hatlarını ortaya çıkarabiliriz.

Söylentiler Xiaomi 13 Ultra’nın Quad HD+ çözünürlük ve 120 Hz tazeleme hızı sunan 6,7 inç Amoled LTPO ekrana sahip olacağı yönünde. Telefon içerisindeki Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden gücünü alacak. Batarya kapasitesi ile alakalı herhangi bir bilgi bulunmasa da 90W’lık hızlı şarj desteğine sahip olacağı biliniyor.

Telefon Android 13 OS ve MIUI 14 ile önceden yüklenmiş olarak gelecek. Tahminen içerisindeki işlemciye destek olarak 16 GB RAMP ve 1 TB UFS 4.0 depolamaya sahip olacak. Ayrıca telefon güvenliği için ekran altına gömülü bir parmak izi tarayıcısına ve yüz tarayıcısına sahip olacak.

İddialı söylemlere sahip olan kameralarıyla ilgili çıkan sızıntılar megapiksel olarak bakıldığında telefonun tatmin edici olduğunu gösteriyor. 13 Ultra 32 megapiksel bir ön kameraya sahip olacak. Arka taraftaysa 1 inçlik Sony IMX989 birincil kamera, ultra geniş lens, telefoto kamera ve periskop zoom lensi içeren dört adet 50 megapiksel kameraya sahip olacak. Çıkış tarihi olaraksa Nisan ayının 11’i ve 18’i ön görülüyor.

Haber Merkezi