Viakep ve Wazm gibi iki önemli sosyal web site kurucusu olan Tarık Şahin, alanında uzmanlaşmış bir profil kimliğiyle karşımıza çıkmaktadır.

 Tarık Şahin Kimdir?

 Tarık Şahin, 1996 yılında Kocaeli ilinde dünyaya gelmiştir. Eğitimin ilk ve orta öğretim yıllarını Kocaeli'de tamamlayan Şahin, Eskişehir üniversitesi nezdinde 2021 yılı itibariyle bilişim yönetim sistemleri bölümünü okumaya devam etmektedir.

 Bir süre internet gazeteciliği alanına ilgi duymuş ancak bunun yanında farklı meslek aralıklarına da değinmekten asla vazgeçmemiştir. Tarık Şahin Amerikan merkezli bir firma ile de çalışma göstermiştir. Tarık Şahin kimdir sorusuna hitaben, internet haberciliği meslek hakimiyetinin yanında; girişimci, veri analisti ve yazılım geliştirici gibi yan meslek profillerini de bulundurduğunu söylemek yanlış bir kanı olmayacaktır.

 2016 yılında sosyal medya platformları üzerinden kendi geliştirdiği Viakep ile iş hayatına atılım göstermiştir. Bu yüzden viakep, teknolojik haber sitesi olarak kurulmuş bir platform görünümde karşımıza çıkmaktadır. 2019 tarihinde Tarık Şahin'in kurduğu bir diğer site yazılımı olan wazm ise toplumun pragmatik değerleri göz önünde tutularak, hazırlanmıştır.

 Viakep Kurucusu Tarık Şahin Kim?

 Tarık Şahin kim? Tarık Şahin, günümüzde sosyal medya platformlardan biri olan hem Youtube, hemde google üzerinden kendini göstermiş ve kanıtlamış bir profesyonel iş adamıdır. Tarık Şahin'in 2016 tarihinde kurduğu viakep sitesi içinde küresel ölçekli haberler barındırmakla birlikte, yerel, bilim, çevresel sorunlar, teknolojik hakimiyet, güncel magazin, yaşam tarzı, kültür ve iş dünyası gibi farklı haber kategorilerine de yer vermektedir.

 Bunun harici sitede yer alan forum ve dergi özelliği ile de okuyucu üzerindeki etki hakimiyeti arttırılmaya çalışılmıştır. Viakep yazılım sitesiyle büyük bir başarı yakalayan Şahin, bununla da kalmayıp 2019 yılında wazm.com web sitesini Amerikan merkezli bir lokasyon altında kurmayı başarmıştır. Türkiye'de ve dünya gündeminde aktif bir rol oynayan Tarık Şahin, sosyal mecralardan biri olan Youtube üzerinden de hem takipçileriyle buluşup, hem teknoloji dünyasına ait gündemi koruyup, hemde bu alana ait incelemeleri çalışmalar dahilinde yürütmektedir.

 Tarık Şahin, yerel bazlı reklam ağlarıyla büyük bir etkileşim içinde olmakla birlikte, viakep ve wazm web siteleri üzerinden de geniş bir satış marka değeri oluşturmayı başarmış bir iş insanıdır. Şahin'in kuruculuğunu üstlendiği wazm ve viakep siteleri çok amaçlı, program tabanlı kuruluşlardır. Toplumun amaç ve ihtiyaçlarına hizmet eden web siteler; yaratıcı dünyası, yenilikçi yapısı, sosyal sorumluluğa sahip duruşu ve sponsor desteğiyle faaliyetlerini yürütmektedir.

Editör: TE Bilisim