Üsküdar Belediyesi’nin Adalet ve Kalkınma Partili (AK Parti) Meclis Üyesi Ekrem Baki, partisinden ve meclis üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Üsküdar Belediye Meclisi’nin, Mayıs ayı ilk oturumunda gündem dışı söz alan Baki, kararını kamuoyuyla paylaştı.

İstifa konuşmasında son dönemde muhalefete yönelik artan baskılara dikkat çeken Baki, bu tablonun iyiye gideceğine dair bir işaret göremediğini ve siyasi anlayışıyla bağdaşmadığını belirterek, “Gerek hukuk, gerekse siyaset anlayışım nedeniyle mensubu bulunduğum AK Parti'den istifa etmiş bulunuyorum” açıklamasında bulundu.

Baki’nin istifası meclis salonunda alkışlarla karşılanırken, CHP’li meclis üyeleri de ayağa kalkarak kendisini tebrik etti. Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ise, “Ekrem Bey'i kararından dolayı tebrik ediyorum, umarım kendisi için de ülkemiz için de hayırlara vesile olur” ifadelerini kullandı.

Başbakan Orban: Bu savaşı kaybettik, kimse itiraf edemiyor Başbakan Orban: Bu savaşı kaybettik, kimse itiraf edemiyor

Ekrem Baki'nin, belediye meclisindeki görevine bağımsız üye olarak devam edeceği öngörülüyor.

Muhabir: Handan Ceren Bayar