Beşiktaş takımı son beş haftadır gol yemeden yoluna devam ediyor. Yoluna devam ederken de yüksek uçmaya devam ediyor. Bu yüksek uçuş ve gol yemeden farklı galibiyetlerle sahadan ayrılış kendilerine zirvenin en tepesine yerleştirmiş durumda. Beşiktaş bu oyunla devam ettiği sürece o zirveden de inecek gibi gözükmüyor. Tabi futbol sürprizlere her zaman gebe olduğu için kesin de konuşmamak gerektiğini de belirtmek istiyorum.
Çaykurizespor’u ilk yarıda bulduğu gollerle nakavt eden Beşiktaş takımı, ikinci yarıya biraz savsaklamış gibi başlamış olsa da üç gol daha bularak maçı 6-0 kazanmasını bildi. Ve bu altı golün yüzde 75’i yani 4 gölü Larin’e aitti. Larin dün akşam hat-trick yaparak Beşiktaş tarihine de girmeyi başardı. Tabi Larin’in hatta Beşiktaş takımının bu kadar etkili oynamasında boş alan bulmasında en büyük paya sahip olan oyuncu şüphesiz ve amasız Aboubakar’dır.
İki haftadır maç kaçıran, annesini kaybeden ve uzun bir yolculuktan dönen bir Aboubakar’dan bahsediyorum. Tüm bu olumsuzluklara rağmen sahanın en diri ve en harika oyucusuydu. Kaçırdığı goller olsa da harika oyunu ile bu yanını saha içinde çoktan kaybetmiş bulunuyor. Rize savunmasını üstüne çeken Aboubakar Beşiktaş takımına boş alanlar yaratarak gol bulmasını sağladı. Ki Larin’in bu kadar boş alan bulmasının başlıca sebepleri de bu durumdu. Tabi Hasic, Rıdvan, Josef, Necip ve hatta takımın diğer oyuncularına ayrı bir parantez açmak gerektiğini düşünüyorum. Ama açmıyorum çünkü hepsi de dün akşam harikaydı. Ama en harika olanı ise Hasic’in oyuna girer girmez atttığı o harikulade gol oldu. Hepimizin hafızası o golü uzun süre unutmayacaktır.
Sözü Erman Toroğlu’nun kullandığı cümlelerle noktalamak istiyorum; Sergen şunu oturturmuş, "Ya oynarsınız ya gidersiniz. Çalışır oynarsanız da size formayı veririm". Diğer bazı teknik adamların yaptığı adaletsizliği Sergen yapmıyor. Onun için de takım yükselişte. Peki Rize'ye ne demeli… Rize'nin teknik adamı yıllarca defans oynadı. Eğer teknik adamlığını yaptığı takım bu golleri yiyorsa önce faturayı ona keserim.
Yalnız skor 3-0 olduktan sonra Beşiktaş’ta laubalilik bas gösterdi. Bir ara maç bir anda 3-3 olabilirdi. Ama o basit vuruşları yapacak adam veya adamlar Rize'de yoktu. Yani maçın skoru tamam da bir maçı bu tip skorla kazandığın zaman bir de isin o tarafını düşüneceksin. Kötü olduğu zaman herkes konuşur ama bu isler iyi olduğu zaman daha çok konuşulması lazım.”