Nazi işgali altındaki topraklar ve o topraklarda bağımsızlık mücadelesi veren bir ülkede yahudi bir teknik adam ile nazi baskısı altında verilen futbol mücadelesi.

İçinde, hristiyan ve yahudi bir genç çiftin bu zor dönemde yaşadıkları aşkı da barındıran film gerçek bir hikayeden uyarlanmış.

Başrollerini Sasko Kocev, Katarina Ivanovska, Richard Sammel ve Rade Serbedzija’nın oynadığı filmi Balkan sinemasının yetenekli yönetmeni Darko Mitrevski yönetiyor. Tarihi filmler kategorisinde olan Üçüncü Devre 2012 yılında beyazperdede seyircisiyle buluşan bir Balkan filmi.

Filmde bir Makedonya futbol takımını yöneten yahudi bir teknik direktörün kazanması gereken bir futbol şampiyonası anlatılıyor. Takım 2. Dünya Savaşı sırasında Nazi hakimiyeti altında şampiyonluk mücadelesi vermektedir. 1942 yılında Bulgar liginde oynanan maçlarda Makedonya takımı eğer maçları kazanamaz ise silahla vurulacakları tehdidi altında mücadele ediyorlar. Nazilerin ülkeye tanklarla girmesinin ardından bu riski ortadan kaldırmak İçin takım yöneticileri farklı planlar yapmak zorundadır.

Filmin yönetmenliğini yapan Darko Mitrevski Bulgaristan’ı faşizan bir şekilde resmettiği için birçok kişi tarafından eleştirilip tepki gösterilse de o dönem yaşanılanlar tamamen gerçek.

Futbol, tarih ve aşkın harmanlanıp dokunaklı bir şekilde işlendiği bu keyifli filmi izlemenizi tavsiye ederim, iyi seyirler.

Editör: TE Bilisim