Milli Savunma ve İçişleri Bakanlığı’nda teşkilatlı olan Türk Harb-İş Sendikası, ekonomik olarak zor günler geçiren üyelerinin mağduriyetini gidermek için başlattığı çalışmalara ket vurmaya çalışan Eskişehir ve İstanbul şube yöneticilerini yaptığı yazılı açıklama ile uyardı.

19 Mayıs coşkusu Haluk Levent konseri ile yaşanacak 19 Mayıs coşkusu Haluk Levent konseri ile yaşanacak

Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Alaattin Soydan yaptığı yazılı açıklamada; “30 Ocak 2024 tarihinde Genel Merkezimizde tüm Şube Başkanlarının katılımıyla toplanan Başkanlar Kurulumuzda, son 15-20 günlük süreçte Askeri İşyerlerimizde çalışmakta olan arkadaşlarımızın içinde bulunduğu sıkıntıları çözebilmek adına hangi adımları attığımızı anlattık. İlk olarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızla, sonrasında Milli Savunma Bakanımızla, hemen akabinde Cumhurbaşkanı Yardımcımız ile görüştüğümüzü ve son olarak da Sayın Cumhurbaşkanımızla yaptığımız görüşmeleri, tüm detayları ile Başkanlar Kurulumuzda tüm şube başkanlarımıza hiçbir şeyi saklamadan, gizlemeden tüm detaylarıyla paylaştık. Ancak gelin görün ki; Genel Merkezimizin hiçbir şekilde bilgisi, izni ve talimatı olmadan Eskişehir ve İstanbul şube yöneticileri tarafından Ankara’da bir basın açıklaması yapılması kararı alınmış. Alınan bu eylem kararının amacı da neye hizmet ettiği de gün gibi ortadadır. Eskişehir ve İstanbul şube yöneticileri tarafından alınan bu karar, üyelerimizin mağduriyetini giderebilmek için sürdürdüğümüz süreci baltalamak ve sabote etmekten başka bir şey değildir. Tüm uyarılarımıza rağmen Genel Merkezimizi dinlemeyerek kendi başlarına hareket edenler, buradan doğacak tüm olumsuz sonuçların da baş müsebbibi olacaktır” dedi.

Açıklamasına devam eden Genel Başkan Soydan; “Eylem kararının açıklandığı günden beri sosyal medya üzerinden Ankara'da yapılacak olan basın açıklamasına kalabalık bir şekilde katılım çağrıları yapan marjinal sol örgütlerin nasıl sabırsızlandıkları da göz önüne alınırsa, yapılacak basın açıklaması bu örgütlere alan açmaktan başka hiçbir işe yaramayacak ve bu faaliyette üyelerimizle marjinal grupların aynı alanda buluşturulmasının doğurabileceği her türlü olumsuz sonuçların da sorumlusu yine aynı şube başkanlarının olacaktır. Yerel seçimler öncesi ülkemizde bir kaos ortamı oluşturabilmek için yapılanlar hepimizin malumudur. İlk olarak Fatih Camii imamına yapılan saldırı, sonrasında kilisede gerçekleştirilen silahlı saldırı ve devamında hain terör örgütü DHKP-C’nin Çağlayan Adliyesi’nde gerçekleştirmeye çalıştığı eylemler ortadayken, Eskişehir ve İstanbul şube yöneticilerinin bu süreç içerisinde işçiyi sokağa indirilme çabaları ne anlama gelmektedir? Gelinen bu noktada, Eskişehir ve İstanbul şube yöneticilerinin, Türk Harb-İş Sendikası Genel Merkezinin kararı ve onayı olmadan bu tür bir hamlede bulunmaları, hangi karanlık odakların talimatı olduğu sorusunu da akıllara getirecektir” şeklinde konuştu.

Açıklamasını sürdüren Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Alaattin Soydan; “Özellikle Eskişehir şube başkanının bilerek ya da bilmeyerek hangi şer odağının kayığına bindiyse oradan inmesini, üyelerimizin de bizlere hiçbir getirisi olmayacağı gibi çok ciddi olumsuz sonuçlar doğurma ihtimali olan bu tip eylemlerde yer almamalarını ve en önemlisi üyelerimizi, kendi kötü emellerine alet etmek isteyenlere karşı dikkatli olmalarını altını çizerek belirtiyorum” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Haber Merkezi