İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isim vermeden kendisine hitaben "doktor müsveddesi" sözlerine çok sert bir şekilde yanıt verdi. Turhan Çömez'in yanıtının ardından hayatı, yaşı ve mesleği arama motorlarında sorgulatılmaya başlandı. 

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez kimdir? Turhan Çömez kaç yaşında, nereli? Dr. Çömez' e dair bilinenleri sizin için derledik. Detaylar haberimizde!

TURHAN ÇÖMEZ KAÇ YAŞINDA?

Turhan Çömez, Balıkesir'in Gönen ilçesinde 1965 yılında doğan bir Türk genel cerrahi uzmanı ve siyasetçidir. İstanbul Tıp Fakültesi mezunudur ve Erzurum 1 Nolu Sağlık Ocağı, Bandırma Devlet Hastanesi ve Vakıf Gureba Hastanesi'nde çalışmıştır. 22. Dönem AK Parti Balıkesir milletvekilidir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

TURHAN ÇÖMEZ MESLEĞİ

Turhan Çömez, parti içindeki eleştirileri nedeniyle 28 Şubat 2008'de disiplin kuruluna sevk edildi ve parti tarafından ihraç edildi. Daha sonra Ankara Enstitüsü adlı siyaset üstü düşünce kurumunu kurdu ve hala çalışmalarına devam etmektedir.

Turhan Çömez'in Ergenekon örgütü soruşturması kapsamında hakkında yakalama emri çıkarıldı ancak İngiltere'de dil eğitimi gördüğü için yakalanamadı. İngiltere'de siyasi sığınma talebinde bulundu ve bu başvuru kabul edildi. Şu anda 56 yaşındadır.

Editör: Rozita Hamidi Cizreli