Turan Güneş Bulvarı, Ankara’nın en işlek caddelerinden birisi ve son yapılan düzenlemelerle trafiğin daha da hızlığı aktığı bir bulvar haline geldi. Aynı zaman da yaya trafiğinin ve karşıdan karşıya geçişlerin de çok fazla olduğu bir bulvar. Diğer yandan bölgede okul, hastane gibi kamu binaları da bulunuyor. Dolayısıyla burada hem trafik hem de yaya güvenliği büyük önem taşıyor. 

Ve maalesef yakın zamanda da peş peşe çok yakın aralıklarla iki yaya karşıdan karşıya geçerken araba çarpması sonucu yaşamını yitirmişti. Bu kazaların ardından caddeye ilişkin önlemler de tartışma konusu olmuştu. Sanki hiç bunlar konuşulmamış gibi bugüne kadar da net bir önlem alınamadı. 

Ve önceki gün de maalesef bir yaya daha yaşamını yitirdi. Son kaza bulvarın Yıldızevler Mahallesi kısmında yaşandı. Yolun karşısına geçmek isteyen 40 yaşındaki Cumhur Salan, hızla gelen bir otomobilin çarpması sonucu metrelerce sürüklenerek yaşamını yitirdi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nda çalıştığı öğrenilen Salan'ın cenazesi memleketi Denizli'ye gönderildi. Kazaya karışan aracın sürücüsü ise gözaltına alındı. Kaza anı bölgede bulunan bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Kazaya tanık olanlar bir kez daha bulvardaki sıkıntıyı gündeme getirdi. Görgü tanıkları kazanın ardından “Buraya bir önlem alınmasını istiyoruz. Çok fazla kaza meydana geliyor. Buraya ışık konulmasını istiyoruz. İnsanlar çok dikkatsiz, sürücüler çok süratli. Buraya bir hız sınırı ayarı gelmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Evet, maalesef Turan Güneş Bulvarı’nda son bir ay içerisinde üç kişi karşıdan karşıya geçerken araba çarpması sonucunda yaşamını yitirmiş oldu. İnanılır gibi değil gerçekten. Turan Güneş Bulvarı çok merkezi bir konumda ve dediğimiz gibi yaya trafiğinin çok fazla olduğu bir bulvar. Buna karşın yayalar karşıdan karşıya geçerken sürekli ölümle burun buruna geliyor. Araçlar hız sınırına uymuyor. Ama yetkililer de halen sorunu kökten çözecek bir önlem almış değil. Sorunlu bölgelere kasisler konabilir. Sürücüleri uyarıcı çalışmalar yapılabilir. Belki yine kaza riski olan bölgelerine radar da konulabilir. Burada sorumluluk, hem Ankara İl Emniyet Müdürlüğünün hem de Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin. Bir an önce bu iki kurum bir araya gelerek, daha fazla can kaybı yaşanmadan, bulvarda trafiğin yavaşlatılacağı önlemleri masaya yatırmalı ve hayata geçirmeli.

Editör: TE Bilisim