TÜPRAŞ sponsorluk görüşmesinden sonra internette en çok araştırılan bilgiler arasında yer alıyor. Arama motorlarında, "TÜPRAŞ Beşiktaş'a sponsor olacak mı? Sponsor ücreti ne kadar? Sponsorluk sonrası hangi futbolcu transfer edilecek?" soruları aratılıyor. Peki, TÜPRAŞ Beşiktaş'a sponsor olacak mı? Sponsor ücreti ne kadar? Sponsorluk sonrası hangi futbolcu transfer edilecek? İşte tüm merak edilenler…rahmi koç

Türkiye Petrol Rafinerileri, kısaca TÜPRAŞ olarak bilinen şirket, 1983 yılında Batman, İzmir, İzmit ve Kırıkkale'deki devlete ait dört petrol rafinerisinin birleştirilmesiyle kurulmuş bir anonim şirkettir. 2006 yılında özelleştirilerek Koç Holding'e devredilmiştir. TÜPRAŞ, akaryakıt ürünleri, bitüm, fuel oil, jet yakıtı, gaz yağı, LPG, motor yağı gibi çeşitli petrol türevlerini üretmektedir.

TÜPRAŞ'ın tarihçesi, 1983 yılında Türkiye Petrol Kurumu (PETKUR) ile birlikte kurulduğu döneme dayanmaktadır. Ancak daha sonra PETKUR'un varlığı sona erdirilmiş ve yerine Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) geçmiştir. TÜPRAŞ, TPAO'nun bağlı ortaklığı olarak faaliyet göstermiştir.

Rezidansta öldürülen kadın, şarkıcı Yalın’ın kuzeni çıktı Rezidansta öldürülen kadın, şarkıcı Yalın’ın kuzeni çıktı

rahmi koç1

Şirketin özelleştirilme süreci, 1990 yılında Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı'na bağlanmasıyla başlamıştır. İlk halka arzı 1991 yılında gerçekleşmiş ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem görmeye başlamıştır. Ancak özelleştirme süreci, birkaç ihale ve hukuki süreçten sonra 2006 yılında Koç-Shell Grubu'na devredilerek tamamlanmıştır.

TÜPRAŞ'ın tesisleri arasında Batman Rafinerisi, İzmir Rafinerisi, İzmit Rafinerisi ve Kırıkkale Rafinerisi bulunmaktadır. Bu rafineriler, Türkiye'nin petrol ürünlerini işleyerek çeşitli ürünler üretmesini sağlar. Ayrıca, İzmit Rafinerisi'nde bulunan Fuel Oil Dönüşüm Tesisi, değerli akaryakıtların üretimi için önemli bir rol oynamaktadır.

tüpraş2

TÜPRAŞ'ın teknik derecelendirmesi, Nelson Kompleksite Endeksi'ne göre yapılmaktadır. Şirketin rafineri kompleksitesi, Fransa'daki benzer rafinerilerin seviyesindedir ve Fuel Oil Dönüşüm Tesisi'nin devreye girmesiyle daha da artmıştır.

tüpraş1

Maalesef, TÜPRAŞ'ın Beşiktaş'a sponsor olup olmayacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Ayrıca sponsorluk ücreti ve hangi futbolcu transfer edileceği konusunda da herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Bu konuda resmi bir duyuru geldiğinde daha fazla bilgi sunulacaktır.