Cumhurbaşkanı Erdoğan Süper Lig’e yükselen takımları tebrik etti! Cumhurbaşkanı Erdoğan Süper Lig’e yükselen takımları tebrik etti!

Türk futbolu, dün akşam yaşanan üzücü olay sonrasında sarsıldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Lig maçında yaşanan Halil Umut Meler'e yönelik yumruklu saldırı sonrasında basın toplantısı düzenledi. Büyükekşi, olayın ardından alınan kararları ve futbolda şiddete karşı duruşlarını kamuoyuyla paylaştı.

Büyükekşi, toplantıda yaptığı açıklamada, "Dün gece yaşanan hakemimize yönelik şiddet olayı, futbolumuz için son derece üzücü bir gelişmedir. Şiddetin hiçbir gerekçesi olamaz. Türk futbolu olarak böylesine utanç verici bir durumu kabul etmiyor, kınıyoruz" dedi.

TFF Başkanı, saldırının ardından alınan kararları da açıkladı. "Türk futbolunu temsil eden tüm liglerdeki maçları süresiz olarak erteledik. Bu, futbol camiasının şiddete karşı net bir duruş sergilemesi için atılmış bir adımdır. Şiddetin futbola ve spora zarar verdiğini biliyoruz. Bu olay, sadece Türkiye'nin değil, uluslararası futbolun da bir sorunu haline gelmiştir" ifadelerini kullandı.

Büyükekşi, sadece futbolculara ve yöneticilere değil, aynı zamanda hakemlere yönelik yapılan olumsuz açıklamalara da dikkat çekti. "Tüm yöneticiler, futbolcular ve hakem yorumcuları artık hakemleri hedef göstermesin. 'Yeter' demenin zamanı geldi. Bu tür saldırılar ve hakemlere yönelik eleştiriler, futbolun temel değerlerine zarar vermektedir" şeklinde konuştu.

TFF Başkanı, futbol camiasına çağrıda bulunarak, birlik ve beraberlik içinde hareket etme vurgusu yaptı. "Futbolun güzellikleri, birlikte olduğumuzda ortaya çıkar. Hep birlikte, futbolun içindeki bu olumsuz tabloyu değiştirebiliriz. Şiddetin karşısında durmalı ve sporun güzelliklerini ön plana çıkarmalıyız" dedi.

Yaşanan olayın ardından Türk futbolunda şiddet ve saldırıya karşı duyarlılık artarken, alınan bu önlemlerle sporun temel değerlerine ve fair-play'e verilen önem bir kez daha vurgulanmış oldu.

Kaynak: Haber Merkezi