İçişleri Bakanlığı'nın başlattığı "Bir Hareketine Bakar Hayat" kampanyası çerçevesinde, Kırıkkale'de simülasyon aracı kuruldu. İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri, Hürriyet Caddesi üzerinde oluşturulan uygulama noktasında denetim yaptı. Uygulama noktasında, emniyet kemeri takmayan sürücüler ve yolcular tek tek tespit edildi.

Hafif ticari aracın çarptığı çocuk metrelerce havaya uçtu! Hafif ticari aracın çarptığı çocuk metrelerce havaya uçtu!

Ceza kesilmeyen sürücülere, simülasyon aracında kemerin önemi anlatıldı. Uygulama sırasında polis, emniyet kemeri takmayanları simülatör aracına alarak 4 kilometre hızla giden bir araçla bile takla attıklarında neler olacağını gösterdi.
Mustafa Bakkal, İHA muhabirine, emniyet teşkilatının yapmış olduğu uygulama sayesinde kemerin önemini simülasyon aracında öğrendiğini söyledi.

Emniyet kemerinin sürekli takılması gerektiğini ifade eden Bakkal, "Çok yavaş süratle giderken bile içeri de ben büyük bir eziyet çektim. Ama emniyet kemeri olmasaydı kesinlikle ya boynum kırılmıştı yada bir yerlerim kırılırdı. Çünkü emniyet kemeri beni çok sıkı tuttu. Allah kimseye yaşatmasın. Emniyet kemerini devamlı takalım. Bunun yakını uzağı diye bir şey yok. Araba hareket etmeden de emniyet kemerinin takılmasında büyük bir fayda olduğunu gördüm" dedi.

İHA