Son dakika haberi…TOKİ İstanbul kura çekimi son etabı tamamlandı. TOKİ sonuçları Arnavutköy, Başakşehir ve Esenler ilçelerinde inşaa edilecek 28.340 hak sahibi için belli oldu. Böylece TOKİ İstanbul kuraları kapsamında 50 bin, Türkiye genelinde ise 250 bin sosyal konutun hak sahibi belirlenmiş oldu. TOKİ sonuçları için aramalar sıklaşırken, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi ile inşa edilecek 250 bin konutun hak sahibi olup olunmadığını vatandaşlar e-Devlet sorgulama ekranı üzerinden öğreniyor.

TOKİ İSTANBUL KURA SONUÇLARI BELLİ OLDU

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının koordinesi ile TOKİ Başkanlığı tarafından başlatılan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi "İlk Evim İlk İşyerim" Projesi kapsamında bugün Avrupa Yakası'nda üç ilçede inşaa edilecek 28 bin 340 konutun TOKİ İstanbul kura çekimi tamamlandı.

TOKİ SONUÇLARI NOTER ONAYINDAN GEÇEREK E-DEVLET'E YANSIDI

TOKİ İstanbul kura çekimi 16 Mart tarihinde Anadolu yakasında TOKİ Tuzla kura çekimi ile başlayarak Çatalca kura çekimi ve Silivri kura çekimi ile Avrupa yakasına geçti. Avrupa Yakası'ndaki kuraların son etabı da Arnavutköy Başakşehir Esenler ilçelerinde devam etti. Bugünden itibaren TOKİ sonuçları İstanbul'da çekilen son sosyal konut kuraları ile tamamlanarak İstanbul genelinde 50 bin konutun, Türkiye genelinde de 250 bin konutun hak sahipleri belirlenmiş oldu. hak sahibini belirleyen bu kuraların tamamlanmasıyla noter onayından geçtikten sonra e-Devlet sorgulama ekranına yansıdı. 250 bin konutun hak sahibini belirleyen TOKİ sonuçları, kuraların tamamlanmasıyla noter onayından geçtikten sonra e-Devlet sorgulama ekranına yansıdı.

TOKİ İSTANBUL KURA SONUÇLARI AÇIKLANDIKTAN EN GEÇ İKİ YIL SONRA TESLİM EDİLECEKLER

İstanbul Avrupa Yakası TOKİ Arnavutköy Başakşehir Esenler kura çekimi 28 bin 340 konut için gerçekleşti. TOKİ İstanbul kura çekimi ardından yapılacak 28.340 sosyal konut iki yılda inşa edilip hak sahiplerine teslim edilecek.

TOKİ İSTANBUL BAŞVURU SAYISI 1 MİLYONU AŞTI

Arnavutköy Başakşehir Esenler ilçelerinde yapılacak 28 bin 340 sosyal konut için toplamda 738 bin 991 adet başvuru alındı. TOKİ İstanbul kuraları kapsamında çekilen 50 bin konut için 1 milyon 525 bin 110 başvuru alındı.

250 BİN SOSYAL KONUTUN SAHİBİ BELLİ OLDU

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi "İlk Evim İlk İşyerim" Projesi kapsamında inşa edilecek 250 bin sosyal konutun hak sahibi, Arnavutköy, Başakşehir ve Esenler ilçeleri için çekilen son etap kuraların sona ermesiyle tamamen belli oldu.

TOKİ SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

TOKİ sonuçları, TOKİ İstanbul kura çekimi tamamlandıktan sonra e-Devlet üzerinden "Talep Toplama Projeleri İçin Hak Sahipliği Kura Sonucu Sorgulama" ekranı vasıtasıyla kontrol edilebilinecek. Şimdiye kadar çekilişi tamamlanan konutlar için TOKİ kura sonuçları sorgulama ekranı ile hak sahibi olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.

TOKİ KURA SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ...

Haber Merkezi