“BİZE OY VEREN YA DA VERMEYEN AYRIMINI YAPMIYORUZ”
“Altındağ’ın her mahallesine hizmet götürmek bizim görevimidir” diyen Tiryaki, Bize oy veren ve vermeyenin ayrımını yapmıyoruz. Eğer yaparsak, Allah bunun bereketini vermez. Biz elli sene sonra çocukların oyun alanları, yürüyecekleri mekanları, parkları ve bahçeleri olsun diye planlamalarımızı o şekilde yapıyoruz. Bunu 20-30 sene sonra burada yaşayacak olanlar daha iyi anlayacaklardır ifadelerini kullandı.
“ÖĞRENMENİN EN YÜKSEK OLDUĞU DÖNEM OKUL ÖNCESİ DÖNEMDİR”
Gün geçtikçe güzelleşen, yapılan yeni hizmetlerle vatandaş için çok daha güzel hale gelen Altındağ ilçesine bugün iki anaokulunun açılmasını, hizmete girmesini ve sevincini birlikte yaşadıklarını vurgulayan Vali Topaca, “Tabi Anaokulu denince, bizim yaşımızda ki insanlar pek anlamayabilir. Bizim dönemimizde bunlar yoktu. Tabi ki gelişen şartlarda toplumdaki değişim, eğitimdeki değişim okulöncesi eğitimi zorunlu kıldı. Şunu da gördük ki; ailede her türlü eğitimi vermek mümkündür. Ki öğrenmenin en yüksek, en verimli olduğu dönem de okul öncesi dönemdir. Dolayısıyla devletimiz okul öncesi eğitime çok büyük ağırlık vermeye başladı. Bu anlamda ilkokul ve ortaokul nasıl yapılıyor ise aynı şekilde anaokullarının da yapılması devletin yatırım programlarına alınmaya başlandı. Bu konu da özel bir gayret sarf ediyoruz. Çocuklarımızın eğitim çağına girdiği anda bu okullara gelmesi ve öğretmenlerimizin gözetimin de geleceğe hazırlanmalarını önemsiyoruz” açıklamasında bulundu.
“ALTINDAĞ İLÇESİNDEKİ EĞİTİM SIKIŞIKLIĞINI GİDERMEK İSTİYORUZ”
Bugün yapılan okulla birlikte 13 anaokulunu yapıp milli eğitime teslim eden Veysel Tiryaki’ye teşekkür eden Topaca konuşmasına şu şekilde devam etti: “Bu durum her belediye başkanının yaptığı ya da izlediği bir yöntem değildir. Sadece anaokulunu yapmıyor, diğer eğitim yapılarına da katkı sağlıyor. Altındağ’da eğitim ve öğretim dalında bir atılım yapıyoruz. Bu yıl 17 okulun ihalesinin bir kısmı yapıldı, bir kısmı ise yapılıyor. Bunları bir buçuk yıl içerisinde tamamlayacağız. Altındağ ilçesindeki eğitim sıkışıklığını gidermek istiyoruz.”
“PARA KONUSUNDA SIKINTIMIZ YOK, ASIL SIKINTIMIZ OKULLARIN YERİNİ BULMAKTIR”
“2019 yılına kadar tekli eğitime geçişi yakalamayı hedefliyoruz. Bu vesile ile şunu da belirtmek istiyorum; Bu okulları yapmak kolay. Özellikle para konusunda çok fazla sıkıntımız yok. Asıl sıkıntımız; okulların yerini bulmaktadır. Belediye başkanımız ekibi ve kaymakamımızla bazı toplantılar yaptık. Öyle ki bazı park yerlerinin niteliğini değiştirmek suretiyle okul yeri bile yaptığımız oldu. Veysel Bey bizim meslektaşımız, eski kaymakamdır. Bu yüzden eğitimin önemini bilir. Bütün okul yerlerinin değişimi ve imarlar dahil bizimle birlikte hareket etti. Büyükşehirlerde sadece ilçe belediyelerinin aldığı kararlar yetmiyor. Büyükşehir Belediye Meclisinin de bunu imar anlamında kabul etmesi gerekiyor. Bu anlam da Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek’e de teşekkür ediyorum.”
“İKİ YIL İÇERİSİNDE 9376 DERSLİĞİ HİZMETE AÇMIŞ OLACAĞIZ”
“Ankara’da önümüzdeki iki yıl içerisinde 330 okulu yapıyoruz. Yapmaya başladık. Bunlarla birlikte iki yıl içerisinde Ankara’da toplam da 9376 dersliği çocuklarımızın hizmetine açmış olacağız. Tabi bu sadece bizlerin yapacağı şey değil, burada Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz, Başbakanımız Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bize gösterdiği hedef, ödenek konusun da önümüzü açmaları bu işi kolaylaştırdı. İki yıl içerisinde yapacağımız bu okulların toplam maliyeti. 3milyar 200 milyon civarındadır. Tabi ki bu rakam 15 yıl önce tüm Türkiye’de eğitime ayrılan rakamlardan fazladır. Bu rakam; devletimizin, büyüklerimizin ve hükümetimizin sizlere verdiği önemin en iyi göstergesidir. Bize düşen de o imkanları surat ile hizmete dönüştürmektir. “
(Kadir GÜRHAN)
Muhabir: TE Bilisim