On bir ayın sultanı Ramazan ayı, 23 Mart Perşembe günü başlıyor. Ramazan’a sayılı günler kalmışken teravih namazının kaç rekat olduğu merak edilmeye başlandı. Peki, Teravih namazı kaç rekat? Teravih namazı nasıl kılınır? Ne zaman kılınır? İşte tüm merak edilenler…

TERAVİH KAÇ REKAT?

Teravih namazı, Ramazan ayına mahsus 20 rekattan ibaret bir müekked sünnettir. Bu namazın cemaatle kılınması sünnettir. Bunun için teravih namazını cemaatla kılmayıp evlerinde yalnız başlarına kılanlar sünneti terk edip hata işlemiş olurlar. Teravih namazı, orucun değil, Ramazan'ın sünnetidir. Bu sebeble oruç tutmayan hasta ve yolculara da teravih kılmak sünnettir.

RAMAZAN HANGİ GÜN BAŞLAYACAK?

11 Ayın Sultanı Ramazan Başlangıcı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından uydu görüntüleri referans alınarak hesaplanıyor. Özellikle Arap Ülkesinde ise Ramazan başlangıcı Ramazan Hilali çıplak gözler bakılarak görülüyor. Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı'na göre 2023 Ramazan Hilali 22 Mart'ı 23 Mart'a bağlayan gece görülecek. Buna göre 2023 Ramazan Ayının ilk günü 23 Mart Perşembe günü idrak edilecek.

NE ZAMAN KILINACAK?

On bir ayın sultanı ramazanın ilk teravih namazı 22 Mart 2023 Çarşamba günü kılınacak. 22 Mart Çarşamba gününü 23 Mart Perşembe gününe bağlayan gece binlerce Müslüman sahura kalkılacak ve aynı günün akşamında ilk iftar yapılacak.

Haber Merkezi
 

Editör: Nisa K.