Popüler e-ticaret platformu Temu, Türkiye operasyonlarında yaşanan gümrük sorunlarını aşmak için yeni bir adım attı. Platform, Türkiye’de WhaleCo adıyla şirketleşerek ithalatçı sıfatını resmen üzerine aldı.
Bu hamleyle birlikte bireysel kullanıcıların gümrük mevzuatı ve limit sorunlarıyla doğrudan karşı karşıya kalmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Temu Türkiye’de gümrük engelini aştı
Yeni sistem kapsamında ürünler bireysel kullanıcı adına değil, doğrudan şirket adına ithal edilecek.
Müşteriler alışveriş sırasında vergilerini ödeyerek siparişlerini tamamlayacak. Ürünler gümrükten şirket sorumluluğunda çekilecek ve adreslere kargolanacak.
Bu uygulamayla kapıda ek belge talebi ya da gümrükte bireysel işlem yapılması gerekmeyecek.
Temu sepet alt limiti 580 TL oldu
Platformda yapılan düzenlemeyle birlikte alışverişlerde sepet alt limiti 580 TL olarak belirlendi. Bu tutarın altındaki siparişler işleme alınmayacak.
Ürünlerin tedariki ise hâlâ yurt dışı kaynaklı satıcılar üzerinden sağlanacak. Yerel satıcıların sisteme dahil olmadığı belirtildi.

30 Euro sınırına takılan kullanıcılar için kolaylık
Daha önce 30 Euro sınırına takılan veya gümrükte ürünü bekleyen kullanıcılar açısından yeni sistemin önemli bir kolaylık sağladığı ifade ediliyor.
Temu’nun Türkiye’de şirketleşme adımı, platformun yasal düzenlemelere uyum sağlayarak pazarda kalıcı olma isteği şeklinde yorumlanıyor.
Bazı kullanıcıların yeniden sepete ürün ekleyebildiğini belirtmesi, sistemin kademeli olarak devreye alındığına işaret ediyor.




