Hak ve Huzur Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Tektaş yaptığı açıklama ile uzun yıllardır atama bekleyen İİBF Muhasebe-Finans Pazarlama Perakende öğretmen adayları için adil yarış talep etti. 

Yetkililere seslenen Tektaş adil yarışın her adayın hakkı olduğunu belirtti. Daha önce hükümet yetkililerinin de yanlış olduğunu ve adaletsizliğe yol açtığını belirttiği konu hakkında muhalefetin de soru önergesi verdiğini hatırlatan Tektaş, “Bu gelişmelere rağmen herhangi bir adım bile atılmış değil. Öğretmen olmak İİBF Muhasebe-Finans Pazarlama Perakende öğretmen adaylarının da hakkı. Bu hakkın sağlanması, eşit ve adil bir yarışın olması için 2. Öncelik engelinin kaldırılması elzemdir.  Formasyon alan İİBF mezunlarının sayısı git gide artmaktadır. Bu eşitsizliğe bir çözüm bulunması gerekmektedir. Her formasyon alan öğrencinin öğretmen olma hakkı olmalıdır. KPSS’ye giren Muhasebe-Finans Pazarlama Perakende öğretmen adayları da diğer öğrenciler ile eşit olmalı ve ikinci öncelik sayılmamalıdır” diye konuştu. 

“Öğrencilerin sesine kulak verin”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e seslenen Tektaş, öğrencilerin sesinin duyulması gerektiğini söyledi. Binlerce öğrencinin atama beklediğini kaydeden Tektaş konuşmasına şu şekilde devam etti: “Bir taraftan genç nüfusa yönelik politika üretmeye çalışıyorsanız diğer taraftan da haksız bir şekilde atanamayan genç öğretmen adayları için gerekli değişiklikleri yapmıyorsanız kendinizle çelişiyorsunuz demektir. Adaylarımızın hepsi emek vererek bitirdikleri mesleğinin başına geçmek için adil bir yarış bekliyor. Siz değerli bakanımızın yapacağı şey de bu sese kulak vermektir” dedi.

(Eyüp SARİ)

Editör: TE Bilisim