İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çanakkale merkezli olarak Balıkesir ve Tekirdağ’da düzenlenen organize suç operasyonunu kamuoyuyla paylaştı. “Tefecilik” ve “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” suçlamalarıyla düzenlenen operasyonda 9 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 7’si tutuklanırken, 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
“Tefecilik yapan organize suç örgütüne karşı 3 ilde düzenlediğimiz operasyonlarda 7 şahıs tutuklandı, 1 Milyar 250 Milyon TL değerindeki 75 gayrimenkule ve 34 araca el kondu.”
— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) May 9, 2025
Çanakkale merkezli Balıkesir ve Tekirdağ’da “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak” ve "Tefecilik"… pic.twitter.com/ol3m9PLiS8
MASAK Destekli Çalışmada Milyarlık Vurgun Ortaya Çıktı
Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı’nın koordinesinde yürütülen operasyona Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) da destek verdi. Yapılan tespitlerde, şüphelilerin mağdur vatandaşlara yüksek faizle borç verdiği ve borçlarını ödeyemeyen kişilerden zorla mal varlığı aldığı belirlendi.
1 Milyar 250 Milyon TL Değerinde Mal Varlığına El Kondu
Operasyonda, “Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama” suçlamasıyla toplam değeri 1 milyar 250 milyon TL olan 75 gayrimenkul ve 34 araca el konuldu. Ayrıca şüphelilere ait dijital materyallere, bilgisayarlara ve cep telefonlarına da el konuldu.
Binlerce Çek ve Senet Ele Geçirildi
Operasyon kapsamında;
2.478 adet çek ve senet,
10 adet çek defteri,
Çok sayıda evrak ve dijital doküman ele geçirildi.
Jandarma ekiplerinin titiz çalışmaları sayesinde örgütün geniş ağı ortaya çıkarıldı.
Yerlikaya’dan Teşekkür: “Milletimizin Duası Sizinle”
Bakan Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada operasyonda görev alan jandarma ekiplerini ve Cumhuriyet Başsavcılığını tebrik etti. Açıklamasında, “Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.” ifadelerine yer verdi.