Tamino'nun Türkiye turnesinin başlaması üzerine Tamino'nun kim olduğu merak edildi. Peki, Tamino kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte tüm merak edilenler...

TAMİNO AMİR KİMDİR?

Tamino-Amir Moharam Fouad bilinen adıyla Tamino  24 Ekim 1996 doğumlu, Belçikalı- Mısırlı şarkıcı, müzisyen ve model. Oyuncu ve şarkıcı Moharam Fouad'ın torunudur.

İlk yılları
Tamino-Amir Moharam Fouad 24 Ekim 1996'da Mısırlı bir baba ve Flaman bir annenin çocukları olarak Belçika'nın Mortsel kasabasında doğdu. Annesi ve babası Gine'de tanıştı. Annesi, Tamino ve kardeşi Rami'yi yerleştiği Belçika'da doğurdu. Çocukken ebeveynleri ayrıldı ve babası Mısır'a geri döndü. Tamino, annesi, büyük annesi ve büyük babası tarafından Belçika'da büyütüldü.

Çocukken piyano çalan Tamino, kendisini The Beatles, Satie, Chopin gibi sanatçılarla tanıştıran annesinden etkilenmişti. Ayrıca, babası aracılığıyla öğrendiği Arap Müziğinden de etkilendi.

KARİYER HAYATI
popülaritesini kazanmadan önce, Amsterdam Kraliyet Konservatuarı'nda şan eğitimi aldı. Kasım 2016'da Tamino, Belçikalı grup Het Zesde Metaal tarafından Radio 1 session' da çalması için davet edildi. İlk single'ı, Habibi, büyük bir ses getirdi .

2017'de Tamino, Studio Brussels'de Yeni Yetenek kategorisinde ödül kazandı. 11 Ekim 2017'de Ancienne Belgique'da sahne aldı, ardından da 'the Belgian Jeff Buckley' lakabını aldı. Ayrıca, Amsterdam'da Palais 12 ve Flemish Music Industry Awards ve Melkweg'de sahne aldı. 2017'nin yazında, Rock Werchter ve Pukkelpop gibi Belçika ve Hollanda'daki festivallerde yer aldı.

Andre Villas-Boas kimdir? Andre Villas-Boas kimdir?

2018 yazında Tamino, Avrupa genelindeki Rock en Seine'de dahil olmak üzere festivallerde sahne aldı. 19 Ekim 2018'de Tamino ilk uzun metrajlı albümü AMİR'i çıkardı. Ekim ayının sonunda, European headline tour'un bir parçası dahilinde The Ancienne Belgique'da 3 kapalı gişede sahne aldı. 8 Kasım 2018'de İzlanda'daki Iceland Airwaves'da sahne aldı.

Tamino'nun sesinden bahseden, "falsetto'sunun 'yüz erimesini' aştığını ve yalnızca ilahi olarak tanımlanabilecek bir saflık alanına yükseldiğini" söyleyen Live Nation'ın Ones To Watch programında yer aldı. İlk headline stadium şovunu Kasım 2019'da Lotto Arena'da duyurdu.

2019'da Tamino, Radiohead basçısı Colin Greenwood ile single'ı "Indigo Night"ın canlı versiyonunu paylaştığı ilk Kuzey Amerika şovu olan SXSW'de dört konser verdi. 10 Mayıs'ta Tamino, Live at Ancienne Belgique adlı canlı EP'sini yayınladı. SXSW'nin ardından, Fransa, Büyük Britanya, Almanya ve Budapeşte'deki Sziget Festivali de dahil olmak üzere Avrupa genelindeki turlarına geri döndü.

Tamino ayrıca moda dünyasında ve süper model Gisele Bündchen ile birlikte Missoni'nin SS19 Koleksiyonunda rol aldı. Paris Moda haftasında Maison Valentino ile "in conversation " da rol aldı ve "Indigo Night" ın solo versiyonunu seslendirdi. Eleştirmenlerce övülen fotoğrafçı Paolo Roversi tarafından fotoğraflanan Vogue Hommes'ın Mart 2019 14 sayfalık yayınında yer aldı.

AMİR

19 Ekim 2018'de Tamino ilk uzun metrajlı albümü AMİR'i çıkardı. Tamino'ya, çoğunluğu Irak ve Suriye'den kaçan mülteciler olan Orta Doğu'dan gelen profesyonel müzisyenlerden oluşan bir orkestra olan Brüksel merkezli Nagham Zikrayat adlı Arap müzisyenler topluluğuna katıldı.

BBC, Amir'i Tamino'nun büyükbabası Muharrem Fouad'a Övgü olarak "Nil'in Yeni Sesi" olarak selamladı. Independent, Amir'i 2018'in en iyi 10 albümüne dahil etti. Tamino, Almanya'nın 2018 Reeperbahn festivalinde Anchor Ödülü'nü kazandı ve Belçika'da 5 MIA Ödülü'ne aday gösterildi.

SAHAR

27 Nisan 2022'de, Tamino, sosyal medyaya verdiği iki yıllık aradan sonra ikinci stüdyo albümü Sahar'ın ilk single'ı "The First Disciple"ı yayınladı. 7 Haziran 2022'de Tamino, albümden ikinci single'ı "Fascination"ı yayınladı ve Sahar'ın 23 Eylül 2022'de çıkacağını duyurdu. 6 Haziran 2022'de, Tamino, ertelenen 2020 Kuzey Amerika ve Avrupa turnesine Eylül 2022'de devam edeceğini duyurdu.

45ab8b0eca510cff431724fc157c6c06

Haber Merkezi

Editör: Hüseyin Çözen