Suudi Arabistan bir ilke imza attı! Havuz başında mayolu defile yapıldı...

Son yıllarda pek çok alanda yeniliğe giden Suudi Arabistan'da ülke tarihinin ilk mayolu defilesi gerçekleşti.

Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan'dan güzellik yarışmasına katılım gerçekleşmişti. Son yıllarda pek çok alanda yeniliğe giden Suudi Arabistan şimdi de ülke tarihinin ilk mayolu defilesi gerçekleşti.

2017'de tahtın ilk sırasına geçen Prens Muhammed, Vahhabi görüşün baskın olduğu ülkenin sert imajını yumuşatmak için bir dizi köklü sosyal reform başlattı. Değişiklikler arasında, kamusal alanlarda erkekleri namaz kılmak için kovalayan eli sopalı din polislerinin görevine son verilmesi, sinemaların yeniden açılması ve karma müzik festivallerinin düzenlenmesi gibi aktiviteler yer alıyor.

Ukrayna, Rusya’daki petrol rafinerisini vurdu Ukrayna, Rusya’daki petrol rafinerisini vurdu

Arabistan Defile1Yaklaşık 10 yıl öncesine kadar kadınların giymek zorunda olduğu bazı kıyafetler vardı; ancak Suudi Arabistan'da ülke tarihinde mayolu modellerin yer aldığı ilk defile sahnelendi.

HAVUZ BAŞINDA MAYOLU DEFİLE

Faslı tasarımcı Yasmina Qanzal'ın çalışmalarının yer aldığı havuz başı defilesinde bazı modellerin omuzlarının, bazılarının ise göbek bölgelerinin açık olduğu görüldü.

Defile, Kızıldeniz Moda Haftası'nın ikinci gününde Suudi Arabistan'ın batı kıyısında yer alan St Regis Red Sea Resort'ta gerçekleşti.

Kaynak: Haber Merkezi