Türkiye’de yaz boyunca en çok dinlenen şarkılar belli oldu. Spotify’ın 2026 yaz verilerine göre Ajda Pekkan ile manifest’in birlikte seslendirdiği “Hileli”, sezonun en çok dinlenen şarkısı oldu.

Mayıs ayında yayımlanan “Hileli”, yalnızca Türkiye’de değil küresel ölçekte de dikkat çekmiş; yayımlandığı hafta Spotify’ın Top Songs Debut Global listesine birinci sıradan girmişti.

Üsküdar’da başkan vekilliği için kritik yarış
Üsküdar’da başkan vekilliği için kritik yarış
İçeriği Görüntüle

Listenin ikinci sırasında BLOK3’ün “Sebebi Yar”, üçüncü sırasında ise manifest’in “Toz Pembe” şarkısı yer aldı.

BLOK3’ten dört, manifest’ten üç şarkı

İlk 10’da en fazla şarkıyla yer alan isim BLOK3 oldu. Sanatçı, “Sebebi Yar”ın yanı sıra “Kayıp Kalp”, Poizi ile seslendirdiği “Çok Güzel Gülüyorsun” ve “Kırgınım” ile listede dört kez yer aldı.

Manifest ise Ajda Pekkan’la ortak çalışması “Hileli” dışında “Toz Pembe” ve “Daha İyi” ile ilk 10’a üç şarkı soktu.

Listenin diğer sıralarında Hadise’nin “Ara Beni”, Elif Buse Doğan’ın “Yangın Yeri” ve Serkan Nişancı’nın “Eller Üzer” şarkıları yer aldı.

Spotify’ın açıkladığı 2026 yaz listesinin tamamının Türkiye’den sanatçıların eserlerinden oluşması da yılın dikkat çeken sonuçlarından biri oldu.

Türkiye’de 2026 yazının en çok dinlenen ilk 10 şarkısı şöyle sıralandı:

  1. Hileli – manifest feat. Ajda Pekkan
  2. Sebebi Yar – BLOK3
  3. Toz Pembe – manifest
  4. Kayıp Kalp – BLOK3
  5. Çok Güzel Gülüyorsun – BLOK3, Poizi
  6. Daha İyi – manifest
  7. Ara Beni – Hadise
  8. Kırgınım – BLOK3
  9. Yangın Yeri – Elif Buse Doğan
  10. Eller Üzer – Serkan Nişancı

Kaynak: Haber Merkezi