'Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak' sorusu yanıt buldu. Banka iflasları sonrası yükselen resesyon endişeleri sonrası ilk Fed faiz kararı geldi. Buna göre Fed 25 baz puan faiz artışı yaptı. Piyasalar, altın fiyatları, döviz ve hisse senetleri için Fed Başkanı Jerome Powell'ın vereceği mesajlara odaklandı. İşte Mart 2023 Fed faiz kararı ve tüm detaylar...

Fed faiz kararı ve faiz karar metni yayımlandı.'Fed faiz kararı ne olacak' sorusu ekonomi ve finans gündeminin en sıcak maddelerinden birisiydi. 2 gün süren Mart 2023 Fed toplantısı sona erdi. Fed kararı sonrası Başkan Jerome Powell vereceği mesajlar gelecek dönemin para politikasına ilişkin ışık tutacak.

Buna göre Fed fonlama faiz aralığını 25 baz puan artırarak %4,75 - %5,00 düzeyine çekti. Fed 25 baz puanlık faiz artışıyla politika faizi yüzde 4,75-5 aralığına çıkarak 2007 yılından bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Piyasada ABD'de yaşanan bankacılık krizi dolayısıyla Fed'in bu toplantıyı pas geçebileceğine dair beklentiler de dile getirilmesine rağmen kuvvetli beklenti Fed'in politika faizini 25 baz puan artırması yönündeydi.

Haber Merkezi

Editör: Rozita Hamidi Cizreli