Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, internette en çok araştırılan isimler arasında yer alıyor. Yurttaşlar, "Somali Cumhurbaşkanı kimdir? Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud kimdir? Hasan Şeyh Mahmud kaç yaşında, evli mi? Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu kim? Hasan Şeyh Mahmud'un kaç çocuğu var" sorularına yanıt arıyor. Peki, Somali Cumhurbaşkanı kimdir? Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud kimdir? Hasan Şeyh Mahmud kaç yaşında, evli mi? Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu kim? Hasan Şeyh Mahmud'un kaç çocuğu var? İşte tüm merak edilenler...

Muhammed Hasan Şeyh Mahmud 2

HASAN ŞEYH MAHMUD KİMDİR?

Hasan Şeyh Mahmud, şu an Somali Cumhurbaşkanı'dır. Mahmud, 2012 ile 2017 yılları arasında da Somali'de cumhurbaşkanlığı yapmıştır. Barış ve Kalkınma Partisi lideridir.  Hasan Şeyh Mahmud, Abgaal Hawiye klanının bir üyesi olarak orta sınıf bir aileden geliyor. . Somalice ve İngilizce bilmektedir.

HASAN ŞEYH MAHMUD KAÇ YAŞINDA?

29 Kasım 1955 yılında doğdu. Mahmud, 68 yaşındadır. 

Muhammed Hasan Şeyh Mahmud 3

HASAN ŞEYH MAHMUD EVLİ Mİ?

Evlidir. 

Muhammed Hasan Şeyh Mahmud 5

Namık Tan'ın eşi Fügen Tan kimdir? Namık Tan'ın eşi Fügen Tan kimdir?

HASAN ŞEYH MAHMUD'UN KAÇ ÇOCUĞU VAR?

Bir çocuğu vardır. 

Muhammed Hasan Şeyh Mahmud 6

HASAN ŞEYH MAHMUD'UN ÇOCUĞUNUN İSMİ NE?

Cumhurbaşkanı Mahmud'un oğlunun ismi Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'dur. 

Muhammed Hasan Şeyh Mahmud 7

EĞİTİM DURUMU NE?

1978'de Somali'nin başkenti Mogadişu'ya taşındı. Yerel Somali Ulusal Üniversitesi'nde üç yıl okudu. 1981'de teknoloji alanında lisans diploması aldı.1986'da, Hindistan'a yolculuk ederek Bhopal Üniversitesi (şimdiki Barkatullah Üniversitesi)'ne gitti. Orada, 1988'de teknik eğitim alanında yüksek lisansını tamamladı.Daha sonra 1984'te Somali Ulusal Üniversitesine bağlı Teknik Öğretmen Kolejine katıldı. 1986'da bölümün başkanı oldu. İç savaş 1990'ların başında patlak verdiğinde, Somali'de kaldı ve çeşitli sivil toplum kuruluşları, BM büroları, barış ve kalkınma projelerinde bir danışman olarak görev yapmıştır. 1993 ile 1995 yılları arasında ülkenin orta ve güney bölgelerinde UNICEF için bir eğitim görevlisi olarak çalıştı. 1999'da sermaye Yönetimi ve İdaresi ve Somali Enstitüsü işbirliğini kurdu. Kurum daha sonra, SIMAD Üniversitesi haline geldi. 2010'a kadar dekan olarak görev yaptı. Mahmud, ertesi yıl Somali'de siyasete girdi ve Barış ve Kalkınma Partisini (PDP) kurdu. PDP üyeleri oybirliğiyle, Nisan 2011'de önümüzdeki üç yıl boyunca lideri olarak partinin başkanı olarak onu seçti. Ağustos 2012'de Somali'de yeni kurulan Federal Meclis'te Parlamento Üyeliği'ne seçildi. Hasan Şeyh Mahmud, Akademik ve sivil çalışmaların yanı sıra, aynı zamanda başarılı bir girişimcidir. Şubat 2017 tarihinde gerçekleştirilen seçimlerle devlet başkanlığına seçilen Muhammed Abdullah Muhammed'e görevi devrederek makamdan ayrılmıştır.

Muhammed Hasan Şeyh Mahmud 8

Kaynak: Haber Merkezi