Ankara Mobilyacılar Lakeciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası (ANKAMOB), Sitelerin dünyaca kabul görmüş el işçiliği mobilyasının ihracatını kolaylaştırmak için Horoz Lojistik iş birliğinde geniş çaplı bir toplantı düzenledi. Düzenlenen toplantıda konuşan Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tunay Turagay “Siteler el işçiliği mobilyası ile dünyada hiçbir yerle kıyaslanamayacak bir üretim gücüne sahip. Bakanlık olarak Siteler Mobilyasını katma değeri yüksek ve ihracata elverişli ülkemize döviz girdisi en fazla olacak sektörlerin başında görüyoruz” dedi. 

Ankara Mobilyacılar Lakeciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Taklacı ve Horoz Lojistik İcra Kurulu Başkanı Gürkan Gürbüz’ün ev sahipliğinde yapılan programa, Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, E-İhracat, Dijital Pazarlama ve Yeni Nesil Teknolojiler Daire Başkanı Hasan Önal, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Siteler bölgesinin meslek okulu müdürleri ve İhracata yönelik firmalar katıldı.

“BÜTÜN PROJELERE EL BİRLİĞİYLE HAZIRIZ

Teşekkür konuşmasını yapan Taklacı, sektörün gelişimine yönelik her türlü desteğin ANKAMOB tarafından verileceğini, oda olarak esnafımızın e-ticaret ve ihracat konusunda elini güçlendirecek tüm projelerde işbirliğine hazır olduklarını söyledi.  Taklacı’dan sonra konuşma yapan Horoz Lojistik İcra Kurulu Başkanı Gürkan Gürbüz ise,  “İhracata yönelik kaygıları ve sorunları ortadan kaldıracak bir girişimde bulunduk. Sitelerde Katma değerli üretilen ürünler özellikle Avrupa’da büyük ilgi gördü. Horoz Lojistik bu anlamda ürünleri üreticiden alıp Avrupa’ya ya da başka ülkelere üreticiyi evrak ve diğer işlemlerden kurtararak iade, lojistik ve montaj konusunda kolaylıklar sağladı. Online sistem üzerinden takip edilebilen ve her türlü soruna karşı sigortalı şekilde 7 veya 9 günde alıcıya teslim edilebilen programlar var. Bu programları kullanacağız. İhracat yapmak isteyen işletmelerin her aşamada yanında olacağız sitelere ayrı önem veriyoruz. Siz paketleyin gerisini bize bırakın, bugün burada arkadaşlarımız sunumlarında sizlere daha detaylı bilgi verecek” diye konuştu. 

“DÖVİZ GİRDİSİ EN FAZLA OLACAK SEKTÖRLERİN BAŞINDA GÖRÜYORUZ”

Programa katılarak konuşma yapan Ticaret Bakan Yardımcısı Turagay ise şunları söyledi: “Siteler el işçiliği mobilyası ile dünyada hiçbir yerle kıyaslanamayacak bir üretim gücüne sahip. Bakanlık olarak Siteler Mobilyasını katma değeri yüksek ve ihracata elverişli ülkemize döviz girdisi en fazla olacak sektörlerin başında görüyoruz. Bu anlamda bu toplantıyı düzenlediği için daha önceden tanıdığım ve hammadde zamları dolayısıyla yoğun mesaimiz olan, sizlere en iyisini sunmak için gece gündüz çalıştığına şahit olduğum değerli Başkan Hüseyin Taklacı’ya çok teşekkür ederim.”

Program, Kosgeb’in ihracat destekleri, Horoz Lojistiğin Mobilyada E-İhracat Çözümleri, E-İhracat Satış Platformu, Gümrük süreçleri ve Alibaba Türkiye’nin Alibaba’da ihracat ve satış konulu sunumları ile devam ederek Akşam Yemeği ile son buldu. Firmaların çok faydalı bulduğu programa 400’ün üzerinde işletme katıldı. 

Kadir GÜRHAN

Editör: TE Bilisim