Musa Özsoy Kimdir? Neden gözaltına alındı? Musa Özsoy Kimdir? Neden gözaltına alındı?

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP'den Üsküdar Belediye Başkanı seçilen Sinem Dedetaş'ın hayatı merak konusu oldu. Yurttaşlar arama motorlarında, '' Sinem Dedetaş kimdir? Sinem Dedetaş kaç yaşında, nereli? Sinem Dedetaş ne mezunu? Sinem Dedetaş evli mi? Sinem Dedetaş'ın eşi kimdir? Sinem Dedetaş'ın çocuğu var mı? Sinem Dedetaş hangi görevlerde bulundu'' sorularını aratıyor. Peki, Sinem Dedetaş kimdir? Sinem Dedetaş kaç yaşında, nereli? Sinem Dedetaş ne mezunu? Sinem Dedetaş evli mi? Sinem Dedetaş'ın eşi kimdir? Sinem Dedetaş'ın çocuğu var mı? Sinem Dedetaş hangi görevlerde bulundu? İşte tüm merak edilenler...

Sinem Dedetaş

Sinem Dedetaş kimdir?

Sinem Dedetaş, 1981 yılında Eskişehir'de doğdu. Lisans eğitimini İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümünde, yüksek lisansını İTÜ Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği Bölümünde tamamladı. 2019'dan 2023'e kadar İBB'nin iştirak şirketi İstanbul Şehir Hatlarında Genel Müdürlük yapmıştır.

İstanbul Şehir Hatları A.Ş’nin ilk kadın genel müdürü olarak görev alan Dedetaş, 2023 yılında Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) Su Yolu Komitesi başkanlığına seçildi.

Sinem Dedetaş Kimdir

Sinem Dedetaş, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP'den Üsküdar Belediye Başkanı seçilmiştir.

Sinem Dedetaş Eşi

Sinem Dedetaş'ın eşi kimdir?

Sinem Dedetaş'ın eşi Barış Dedetaş'tır. Barış Dedetaş İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nden mezun olmuştur. Yüksek lisans ve doktorasını da aynı üniversitede tamamlamıştır. 2003 yılında meslek hayatına atılan Barış Dedetaş 2011 yılına kadar çeşitli kurumlarda çalışmıştır. 2011 yılında ise eşi Sinem Dedetaş ile birlikte kendi şirketini kurmuştur. 

Kaynak: Haber Merkezi