Adıyaman’da 200 konteynerden oluşan kent kurmaya başlayan Sincan Belediyesi, Besni ilçesinde de 50 konteynerlik bir kent için kolları sıvadı. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Besni Belediye Başkanı ile bir araya gelerek “Adıyaman’daki ikinci konteyner kentimizi de en kısa sürede tamamlayacağız” dedi.

Deprem bölgesindeki çalışmaları yakından takip eden Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Adıyaman’da kurulacak olan konteyner kent için incelemelerde bulundu. Besni Belediye Başkanı Eyüp Mehmet Emre’yi ziyaret eden Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Besni’de 50 konteynerlik bir kent kurulacağını duyurdu.

besni konteyner6

200 konteynerlik kent için bir yandan bölgeye ulaşan konteynerlerin kurulumu sağlanırken bir yandan da yeni konteynerlerin nakli gerçekleştiriliyor. Başkan Ercan, Adıyaman’da ikinci bir konteyner kentin kurulacağını belirterek “Adıyaman merkeze kurmaya başladığımız 200 konteynere ilave olarak; Besni ilçesine de 50 konteynerlik bir kent kuracağız. Adıyaman’daki ikinci konteyner kentimizi de en kısa sürede tamamlayacağız” dedi.

besni konteyner3

“Adıyaman için tüm imkânlarımızı seferber ettik” ifadesini kullanan Başkan Ercan, çalışmaların son durumu ile ilgili de şunları söyledi; “Besni’de kuracağımız konteyner kent için yapılan altyapı ve fizibilite çalışmalarını inceledik. Ekipler, Adıyamanlı kardeşlerimize sıcak bir yuva kurmak için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.”

Haber Merkezi