Sinan Aygün, internette en çok araştırılan isimler arasında yer alıyor. Yurttaşlar, "Sinan Aygün kimdir? Sinan Aygün nereli, kaç yaşında? Sinan Aygün neden CHP'de istifa etti? Sinan Aygün ne mezunu? Sinan Aygün evli mi? Sinan Aygün'ün eşi kim" sorularına yanıt arıyor. Peki, Sinan Aygün kimdir? Sinan Aygün nereli, kaç yaşında? Sinan Aygün neden CHP'de istifa etti? Sinan Aygün ne mezunu? Sinan Aygün evli mi? Sinan Aygün'ün eşi kim? İşte Sinan Aygün hakkında tüm merak edilenler...

Sinan Aygün 3

SİNAN AYGÜN KİMDİR?

Sinan Aygün, 10 Mart 1959 Kelkit Gümüşhane doğumludur. Türk iş adamı ve siyasetçi, eksi CHP Ankara milletvekili.

Sinan Aygün 4

SİNAN AYGÜN NERELİ?

Sinan Aygün'ün memleketinin Ankara olduğu bilinmektedir.

Sinan Aygün

SİNAN AYGÜN KAÇ YAŞINDA?

Sinan Aygün, 64 yaşındadır.

Sinan Aygün 5

SİNAN AYGÜN NE MEZUNU?

İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara'da tamamlayan Aygün, Gazi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirmiştir. Daha sonra ticarete atılan Aygün, hâlen inşaat müteahhitliği ve inşaat malzemeleri ticareti yapmaktadır.

Sinan Aygün 3

SİNAN AYGÜN NE İŞ YAPIYOR?

12 Haziran 2011 tarihinde yapılan 2011 Türkiye genel seçimleri sonucunda CHP Ankara milletvekili seçilerek meclise girmiştir.

Sinan Aygün 4

SİNAN AYGÜN EVLİ Mİ?

Sinan Aygün evlidir.

Sinan Aygün 2

SİNAN AYGÜN'ÜN EŞİ KİM?

Sinan Aygün, Mine Aygün ile evlidir. 

SİNAN AYGÜN NEDEN CHP'DEN AYRILDI? SİYASİ HAYATI

Ergenekon operasyonları: 

1 Temmuz 2008 sabahı, Ergenekon Soruşturması kapsamında yapılan operasyon ile İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz ve Mehmet Ali Pekgüzel'in talimatıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün Terörle Mücadele Şubesi tarafından gözaltına alınmıştır.

Sinan Aygün'ün evinde arama yapan polisler, daha sonra Aygün ile birlikte ATO Genel Merkezi'ne geldi.

Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez kimdir? Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez kimdir?

Polislerin koluna girmiş biçimde ATO Genel Merkezi'ne girdi. Bu anlarda kameralar tarafından görüntülenen Aygün, gazetecilerin gözaltı nedenini sorması üzerine "Atatürk'ü sevmekle suçlanıyorum." dedi. Aygün, ATO Genel Merkezi'ndeki odasına çıkarılarak, burada da polisler tarafından arama yapıldı. Bu arama sonunda evdeki bir kasada bulunan 2,5 milyon Avro'ya mahkeme kararı ile tedbiren el kondu.

Ergenekon soruşturması kapsamında Beşiktaş adliyesinde sorgulanan ATO Başkanı Sinan Aygün nöbetçi mahkeme kararı ile tutuklandı

14 Temmuz 2008'de Sinan Aygün'ün avukatının tutuklama kararına yaptığı itiraz kabul edildi ve ATO Başkanı Aygün ve Barbaros Altıntaş serbest bırakıldı.

12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimleri'nde Ankara 2. Bölge 3. sıra adayı oldu ve seçimleri kazanarak TBMM'ye girdi. Aygün, yakın tarihte CHP'den istifa ettiğini duyurdu.

Haber Merkezi

Editör: Nisa K.