Kral III. Charles Cambridge Camii’ni ziyaret etti
Kral III. Charles Cambridge Camii’ni ziyaret etti
İçeriği Görüntüle

Mersin'in Silifke ilçesinde yaz sıcaklarının etkisini artırmasıyla birlikte sivrisinek ve diğer haşere türlerine yönelik şikayetler gündeme geldi. Özellikle Taşucu ve çevresindeki bazı mahallelerde yaşayan vatandaşlar, yoğun sinek nedeniyle günlük yaşamlarının olumsuz etkilendiğini belirterek ilaçlama çalışmalarının artırılmasını istedi.

Bazı mahallelerde yoğunluk şikayetleri sürüyor

Bölgede yaşayan vatandaşlar, özellikle akşam saatlerinde sivrisinek yoğunluğunun arttığını ve açık alanlarda zaman geçirmenin zorlaştığını ifade ediyor. Daha önce de Taşucu bölgesinde benzer şikayetlerin dile getirildiği, vatandaşların düzenli ilaçlama ve kalıcı çözüm taleplerinde bulunduğu görüldü.

Sivrisinek Isırığı Kan Grubu

Taşucu Limanı çevresi de tartışmaların odağında

Bazı bölge sakinleri, Taşucu Limanı'na getirilen canlı hayvan sevkiyatlarının ardından çevrede haşere yoğunluğunda artış yaşandığını öne sürüyor. Geçmiş dönemlerde de limana gelen büyükbaş hayvan sevkiyatlarıyla birlikte koku ve sinek sorunu iddiaları kamuoyunda gündeme gelmişti.

Sivrisinek Isırığı Kan Grubu3

Vatandaşlar kalıcı çözüm bekliyor

Sıcaklıkların yükselmesiyle birlikte sivrisinek popülasyonundaki artışın devam etmesinden endişe eden vatandaşlar, özellikle yaz sezonu öncesinde daha kapsamlı ve düzenli mücadele yapılmasını talep ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi