Son zamanlarda sosyal medya platformlarında dikkat çeken bir dolandırıcılık girişimi tespit edildi. Ünlü gazeteci Fatih Altaylı'nın ismi ve fotoğrafı kullanılarak, ''Türkiye'de sansasyonel bir skandal yaşandı'' ve ''Kameralar kapatıldıktan sonra ona ne oldu?''  cümlelerinin olduğu  içeriklerle dolandırıcılık yapılmaya çalışılıyor.

Elazığ’da yağmur alt geçidi suyla doldurdu Elazığ’da yağmur alt geçidi suyla doldurdu

Virüsss

Dolandırıcılar, Fatih Altaylı'nın itibarını kullanarak kullanıcıları cezbetmeye çalışıyorlar. Söz konusu içeriklerde, merak uyandıran başlıklar ve sansasyonel ifadeler kullanılarak insanların dikkatleri çekiliyor. Ancak bu içeriklere tıklandığında, kişisel bilgilerin ele geçirilmesi ve dolandırıcılık faaliyetlerinde kullanılması söz konusu oluyor.

Sosyal medya kullanıcılarına ve internet kullanıcılarına çağrımızdır: Bu tür içeriklere tıklamaktan ve kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan kaçının. Ünlü isimlerin isim ve fotoğraflarının kullanılmasıyla yapılan bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olunması önemlidir.

Virüss

Fatih Altaylı'nın ismi ve fotoğrafının bu şekilde kötü niyetli amaçlarla kullanılması hem kendisinin itibarını zedeleyebilir hem de kullanıcıların güvenliğini tehlikeye atabilir. Bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı daha dikkatli olmak ve bilinçli bir şekilde interneti kullanmak önemlidir.

Siber dolandırıcılıkla mücadele etmek için yetkililer, kullanıcıları bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı uyarıyor ve gerekli önlemleri almaları konusunda çağrıda bulunuyor. İnternet kullanıcıları, şüpheli içeriklere karşı her zaman dikkatli olmalı ve kişisel bilgilerini korumak için gerekli önlemleri almalıdır.

Kaynak: Haber Merkezi