Arkak Sokaklar dizisinde Mesut Komiser rolüyle hafızalarımıza kazınan Şevket Çoruh'un hayatı merak ediliyor. Yurttaşlar, arama motorlarında ''Şevket Çoruh kimdir? Şevket Çoruh kaç yaşında, nereli? Şevket Çoruh evli mi? Şevket Çoruh ne mezunu'' sorularını aratıyor. İşte tüm detaylar...

ŞEVKET ÇORUH KİMDİR?

30 Haziran 1973 tarihinde İstanbul’da doğdu. Baba tarafından 93 Harbi sonunda Ardanuç’un Anaçlı köyünden İstanbul’a göç ederek günümüzde Ömerli Barajı suları altında kalan Muratlı köyüne yerleşmiş olan Artvinli bir ailenin tek çocuğudur. Anne tarafı ise Sapancalı olup Gürcü ve Laz kökenlidir. Annesi terzi, babası dolmuş şoförüdür. İstanbul'daki Baba Sahne'nin kurucusudur. 2006 yılından 2022 yılına kadar Arka Sokaklar adlı dizide oynadı. Dizide Komiser Mesut Güneri rolüyle ve sinemada Eğreti Gelin, Usta filmleri ve İnşaat ile Çakallarla Dans gibi film serilerindeki oyunculuğu ile tanındı. Oyuncu Rasim Öztekin, 27 Ağustos 2020 tarihinde yaptığı bir açıklamayla Dümbüllü'nün orta oyununu temsil eden kavuğunu Çoruh'a devredeceğini duyurmuş, 20 Eylül 2020 tarihinde İBB'nin organizatörlüğünde Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenen özel bir devir teslim töreniyle kavuğu Çoruh'a devretmiştir. Böylece Geleneksel Türk Tiyatrosu'nun bu iki simgesi yıllar sonra üçüncü kez tek bir kişide toplanmış oldu.

Şevket Çoruh Kim

ŞEVKET ÇORUH KAÇ YAŞINDA?

Şevket Çoruh 50 yaşındadır.

Ebru Ceylan kimdir, evli mi, çocuğu var mı? Ebru Ceylan kimdir, evli mi, çocuğu var mı?

Şevket Çoruh Kaç Yaşında

ŞEVKET ÇORUH NERELİ?

Şevket Çoruh aslen Artvinlidir.

Şevket Çoruh Nereli

ŞEVKET ÇORUH EVLİ Mİ?

Şevket Çoruh 2018 yılından beri Özge Turna ile evlidir.

Şevket Çoruh Eşi

ŞEVKET ÇORUH NE MEZUNU?

Lise öğrenimini Kartal Anadolu Lisesinde tamamladı. Liseden mezun olduktan sonra Müjdat Gezen Sanat Merkezinde tiyatro eğitimi almıştır. 

Şevket Çoruh Ne Mezunu

Kaynak: Eren GÜVENDİK