Sedef Kabaş'ın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında, ''Sedef Kabaş kimdir? Sedef Kabaş ne mezunu? Sedef Kabaş ne iş yapıyor? Sedef Kabaş neden ceza aldı? Neden gündem oldu?'' soruları aratılıyor. Peki, Sedef Kabaş kimdir? Sedef Kabaş ne mezunu? Sedef Kabaş ne iş yapıyor? Sedef Kabaş neden ceza aldı? Neden gündem oldu?

sedef kabaş1

Sedef Kabaş kimdir?

Sedef Kabaş 1970 yılında Londra, İngiltere'de doğmuştur. Sedef Kabaş; gazeteci, haber sunucusu, televizyon programcısı, iletişim ve siyaset bilimcisidir. Sedef Kabaş Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamladı ve Fulbright Bursu alarak ABD'ye gitti. Boston Üniversitesi'nde Televizyon Haberciliği üzerine yüksek lisans yaptı. Ardından Marmara Üniversitesi İletişim Fakültsinde doktora yaptı.

sedef kabaş5

Sedef Kabaş neden ceza aldı?

Gazeteci Sedef Kabaş'a 2022 yılında 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla açılan davada karar çıkmıştı. Mahkeme, Kabaş'a 2 yıl 4 ay hapis cezası vererek tahliyesine karar vermişti. Kabaş 49 gün cezaevinde kalmıştır.

sedef kabaş3

Sedef Kabaş neden gündem oldu?

New York'ta PBS'e söyleşi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osman Kavala, Selahattin Demirtaş ve Sedef Kabaş gibi isimlerin tutuklanmasını soran sunucu Amna Nawaz'ı tersledi.

Nawaz, "Eski gazeteci Sedef Kabaş, tweet'leriyle size hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklandı; aktivist Osman Kavala, nisan ayında müebbet hapis cezası aldı; muhalif siyasetçi Selahattin Demirtaş, 2016'dan beri cezaevinde. Sizi eleştirenler, bu kadar insanın tutuklanmasının onların susturulmasını istediğiniz, size tehdit yarattığını düşündüğünüz algısını yarattığını söylüyor. Bu insanların size tehdit oluşturduğunu düşünüyor musunuz" sorusunu yöneltti.

İnci Taneleri Azem'in kızı Nehir kimdir? İnci Taneleri Azem'in kızı Nehir kimdir?

Erdoğan, verdiği yanıtta "Sizi bu niye bu kadar ilgilendiriyor? Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devletinde bu tür kararları yargı verir. Eğer yargı bu yönde bir karar vermişse, o zaman yargının verdiği bu karara saygı duyalım. Ben yargı adına konuşacak durumda değilim. Bahsettiğiniz bu kişi (Kavala) protestoların finansörüydü" dedi.

sedef kabaş

Haber Merkezi