31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Seçimleri için seçmen kaydı sorgulama heyecanı başladı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçmen listelerini 4 Ocak itibariyle askıya çıkardı. Vatandaşlar, nerede oy kullanacaklarına dair bilgilerini öğrenmek için YSK'nın resmi internet sitesini ziyaret edebilirler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''4 yıllık seçimsiz bir döneme girmiş bulunuyoruz" Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''4 yıllık seçimsiz bir döneme girmiş bulunuyoruz"

Seçmenler, seçim heyecanı öncesi hangi sandıkta oy kullanacaklarını öğrenmek amacıyla YSK seçmen kaydı sorgulama ekranını kullanabilirler. Bu bilgiler, YSK'nın resmi internet sitesi olan https://secmen.ysk.gov.tr/secmen-yurtici adresinden ulaşılabilir.

Seçmen listeleri, 4 Ocak tarihinden itibaren askıya çıkarıldı ve 17 Ocak Çarşamba günü saat 17.00’ye kadar askıda kalacak. Bu süre zarfında vatandaşlar, seçmen listelerindeki bilgileri inceleyerek herhangi bir itirazda bulunabilirler. İtirazlar, İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne yapılacak olup, düzeltme işlemleri ise İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek.

Seçimlere sayılı günler kala, vatandaşlar seçmen kaydı sorgulama ekranı üzerinden bilgilerini kontrol etmeye davet ediliyor. YSK, seçmenlerin güncel bilgilere ulaşmaları ve oy kullanma sürecini sorunsuz bir şekilde tamamlamaları adına çeşitli bilgilendirme ve kolaylık sağlama önlemleri almış durumda.

Seçmenlerin, YSK'nın resmi internet sitesinden veya mahalle muhtarlıklarından seçmen listelerini kontrol etmeleri, oy kullanma günü için gereken hazırlıkları sağlamaları önem taşıyor. Mahalli İdareler Seçimleri'ne dair detaylı bilgilere ulaşmak isteyen vatandaşlar, YSK'nın resmi internet sitesini ziyaret edebilirler.

Kaynak: Haber Merkezi