14 Mayıs'ta gerçekleştirilen genel seçim 2. tura kaldı. Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimleri için yarıştı. 2. tura kalan seçimlerin 28 Mayıs'ta yapılmasanın ardından öğrenciler okulların tatil olup olmadığını merak ediyor. Arama motorlarında, "Seçimden sonra okullar tatil mi? 29 Mayıs'ta okullar tatil mi? Okullar kaç gün tatil?" soruları aratılıyor. Peki, Seçimden sonra okullar tatil mi? 29 Mayıs'ta okullar tatil mi? Okullar kaç gün tatil? İşte tüm merak edilenler...

29 MAYIS'TA OKULLAR TATİL Mİ?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin ertesi günü 29 Mayıs'ta eğitim öğretime 1 gün ara verileceğini ve öğretmenlerin de idari izinli sayılacağını bildirdi.

Bakan Özer, TRT Haber canlı yayınında soruları yanıtladı ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından okulları normalleştirmek için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Özer, başlangıçta çocuklara yönelik müfredata dayalı eğitimden ziyade psikoeğitim yaklaşımı sergilediklerini ifade etti.

Okulların 16 Haziran'da eğitim öğretime kapatılacağını aktaran Özer, Türkiye genelinde ve deprem bölgesinde yaz okulu projelerinin olduğunu, deprem bölgesindeki öğrencilere yönelik 1 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde 1 aylık telafi eğitimi yapacaklarını dile getirdi.

Hem deprem bölgesindeki aileler hem de başka illere nakillerini aldıran aileler olmak üzere yaklaşık 2,5 milyon öğrenci ve veliye ulaştıklarını bildiren Özer, "1 aylık telafi eğitiminde öğrenme kayıplarıyla ilgili her şeyi hazırladık. 2023-2024 eğitim öğretim yılı başladığı zaman da eğitim öğretim devam ederken 1 aylık telafi programı daha yapacağız. Toplam 2 aylık telafi programı yapacağız bu bölgedeki öğrencilerimiz için." ifadelerini kullandı.

Özer, depremlerin ardından yaklaşık 250 bin öğrencinin naklini başka illere aldırdığını, bugün itibarıyla yaklaşık 83 bin öğrencinin yaşadığı ile geri döndüğünü kaydetti.

Türkiye'deki okullaşma oranına ilişkin bir soruya Özer, "Türkiye'de 2000'li yıllarda okullaşmayla ilgili çok ciddi problemler vardı. Eğitimin tüm kademelerinde ilkokul hariç okullaşma oranları yüzde 50'nin altındaydı. Cumhuriyet tarihinde ilk kez eğitimin bütün kademelerindeki okullaşma oranları yüzde 99 ve üzerine yükseldi." yanıtını verdi.

Orta öğretimde kız çocuklarının okullaşma oranının 2000'li yıllarda yüzde 39 olduğuna işaret eden Özer, şu anda bu oranın yüzde 99'un üzerine çıktığını dile getirdi.

Haber Merkezi