Türkiye'nin milli istihbarat teşkilatı MİT, terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerini takip ederek, örgütün sözde üst düzey sorumlularından "Mizgin Guyi" kod adlı terörist Sebahat Ormanlı'ya karşı başarılı bir operasyon düzenledi.

Sebahat Ormanlı (1)-1

Sebahat Ormanlı kimdir?

Ormanlı'nın, PKK/KCK Gençlik Topluluğu (KJCK) içerisinde 18 üyeden biri olduğu ve örgüt içinde "Mizgin Guyi" olarak bilinen sorumlulardan biri olduğu belirlendi.

Burhanettin Duran Kimdir? Burhanettin Duran Kimdir?

MİT'in sahadaki titiz istihbarat çalışmaları sonucunda, Sebahat Ormanlı'nın Irak'ın kuzeyinde faaliyet gösterdiği tespit edildi. Ormanlı'nın, örgüt içinde Türkiye'de orman yangınları çıkarılması ve şehirlerde kundaklama faaliyetleri gibi eylemleri yönlendirdiği de ortaya çıktı. MİT, terörist Ormanlı'nın Irak'ın kuzeyine geçtikten sonra örgüt içinde faaliyetlerine devam ettiğini belirledi.

Operasyonun gerçekleştirildiği an, Sebahat Ormanlı'nın intikal halinde olduğu bir anda, SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) operasyonuyla etkisiz hale getirildi. Ormanlı'nın etkisiz hale getirilmesi, Türkiye'nin terörle mücadelede kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.

Sebahat Ormanlı (2)

PKK/KCK terör örgütü mensuplarının faaliyetlerinin takibi ve önlenmesi konusunda MİT'in çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Türkiye, terörle mücadelede uluslararası iş birliğine açık olduğunu ve sınırlarının ötesindeki terör unsurlarına karşı kararlı bir duruş sergilediğini bir kez daha gösterdi.

Mizgin Guyi kimdir?

Sebahat Ormanlı'nın kod adıdır.

Kaynak: Haber Merkezi