Samsunspor futbol takımının Malatyaspor deplasmanına gitmek üzere yola çıktığı 20 Ocak 1989'daki otobüs kazasının üzerinden tam 35 yıl geçti. Ancak o acı olayın yaraları hâlâ taze, unutulmuş değil.

Bayern Münih ile Real Madrid 2-2 berabere kaldı! Bayern Münih ile Real Madrid 2-2 berabere kaldı!

Başta Samsunspor camiası olmak üzere Türk futbolu, 1989 yılında yaşanan trajik kaza sonucu hayatını kaybedenleri anmak ve acıyı paylaşmak için bir araya geldi. Kazada, teknik direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç ve şoför Asım Özkan hayatlarını kaybetmişti.

Samsunspor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), resmi hesapları üzerinden yaptığı duyuruda, "Samsunspor futbol takımının 20 Ocak 1989’da Malatyaspor deplasmanına giderken geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç ve şoför Asım Özkan'ı saygı ve rahmetle anıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaza, Samsunspor'un o dönemdeki sezonunu sona erdirdi. Takım, kazanın ardından tüm maçlarda hükmen 3-0 mağlup sayıldı. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu, özel bir statü ile Samsunspor'u ligde bırakarak "Onur Şampiyonu" ilan etti.

Bu trajik olayın ardından Samsunspor, renklerine siyahı da ekleyerek anısını yaşatmaya karar verdi. 2013-14 sezonunda Samsunspor taraftarı, 19 Mayıs Stadyumu'nda kazada hayatını kaybedenlerin anısına özel bir koreografi gerçekleştirdi.

Samsunspor'un resmi sosyal medya hesapları da kara bir tema ile paylaşımlarını siyaha büründürerek, "35 yıldır aynı acı, aynı özlem... Sizi hiç unutmadık, hatıranızı sonsuza dek yaşatacağız!" mesajını paylaştı. Hesapta yapılan açıklamada, "Bu elim kazada canını yitiren teknik direktörümüz Nuri Asan, otobüs şöförümüz Asım Özkan, sporcularımız Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır ve Zoran Tomic ile sonrasında aramızdan ayrılan Emin Kar'ı sevgi, rahmet ve özlemle anıyoruz!" ifadelerine yer verildi.

Samsunspor'un acı dolu geçmişi, Türk futbolunda bir kara gün olarak hafızalarda yaşamaya devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi