Sakarya Meydan Muharebesi’nin 105’inci yılı dolayısıyla, 23 Ağustos-13 Eylül tarihleri arasında ev ve iş yerlerine Türk bayrağı asılması için kampanya başlatıldı. Sakarya Meydan Muharebesi Alanı Şehitlikleri Siperleri Araştırma Koruma ve Eğitim Derneği (SakaryaMM) tarafından başlatılan kampanyayla Sakarya Meydan Muharebesi’nde şehit olanların anılması ve Milli Mücadele dönemine ilişkin farkındalığın artırılması amaçlanıyor.
“23 Ağustos-13 Eylül tarihleri arasında Evine, İşyerine Bayrak As!” çağrısıyla başlatılan kampanyanın 22 gün boyunca sürdürülmesi planlanıyor. Dernekten yapılan açıklamada, 23 Ağustos’ta başlayan ve 13 Eylül’de sona eren Sakarya Meydan Muharebesi’nin Türkiye’nin varoluş mücadelesinde önemli bir yere sahip olduğu belirtildi.

Sakarya Zaferi için bayraklar 22 gün dalgalanacak
Kampanya süresince ev ve iş yerlerinde Türk bayraklarının dalgalandırılmasıyla şehit ve gazilerin anılması amaçlanıyor. Açıklamada kampanyanın Malazgirt Zaferi ve Büyük Taarruz gibi Türk tarihinin önemli dönüm noktalarını da kapsadığı belirtildi.
Dernek, “Bu zaferlerin hepsinde bayrağımız evlerimizde, işyerlerimizde dalgalansın, şehit ve gazilerimizi selamlasın” çağrısında bulundu.
SakaryaMM Derneği Basından Sorumlu Başkan Yardımcısı Turgut Sarıfakıoğlu, kampanyanın bu yıl dernek ve destekçileri çevresinde başlatıldığını belirtti. Sarıfakıoğlu, medya kuruluşları ve vatandaşların desteğiyle kampanyanın tüm Türkiye’ye yayılmasını istediklerini bildirdi.
Kampanyayla vatandaşlarda Türkiye’nin bugünlere gelişinde verilen mücadele ve şehitlerin bıraktığı mirasa ilişkin farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Sarıfakıoğlu, şehit ve gazileri anmayı amaçladıklarını ifade etti.
Sakarya Meydan Muharebesi için etkinlikler planlanıyor
Derneğin 2026 ve 2027 yıllarını Sakarya Meydan Muharebesi’nin daha geniş kitlelerce tanınması ve tarihi alanlara yönelik farkındalığın artırılması amacıyla çeşitli etkinliklere ayırdığı belirtildi.
Bu kapsamda konferans, çalıştay ve sempozyumlar düzenlenmesi, Sakarya Meydan Muharebesi Alanı ve şehitliklere ziyaretler gerçekleştirilmesi planlanıyor. Yeni şehitliklerin ve izi kaybolmuş siperlerin araştırılmasına yönelik çalışmaların da yürütülmesi öngörülüyor.
Dernek, ilgili kamu kurumları, Haymana Belediyesi, Ankara Kent Konseyi, üniversiteler ve Gordion Vakfı ile çeşitli çalışmalar yürütüyor. Vatandaşlara da kampanyaya destek vermek amacıyla 23 Ağustos-13 Eylül tarihleri arasında ev ve iş yerlerine Türk bayrağı asmaları çağrısında bulunuldu.



