Kötü niyetli insanların kurduğu sahte hesaplarla öğrencilere birtakım tehlikeler meydana getirdiğini belirten Av. Kandır, tanımadıkları hesaplardan gelen mesajlara cevap verilmemesini tavsiye etti.

İntel yeni çipini tanıttı İntel yeni çipini tanıttı

Kendilerine gönderilen kötü niyetli mesajlardaki yazılım sistemleriyle kullanıcının bilgilerinin ele geçirildiğini ifade eden Kandır, “Özellikle okulların açılmasıyla birlikte öğrenciler tatilden döndüler. Hepsinin elinde mobil cihazlar var. Bu cihazlarda sosyal ağlarda geçirilen zaman oldukça arttı. İnternette karşılaşacak tehlikeler de aynı oranda artıyor. İnsanlar kendini saklıyorsa kötü niyetlidir diye düşünüyorum. Kötü niyetli insanlar tarafından oluşturulan sahte hesaplarla özellikle gençler ve çocuklar bir anlamda taciz ediliyor. Siber zorbalık kapsamına da giren hem rahatsız edilmeler dolandırıcılık hem de kişinin kendine ait olan sosyal ağ hesaplarını ele geçirme saldırılarıyla çeşitli suçların işlenmesinde kullanılıyor.

Gençlerimiz bu konuda çok dikkatli olmalılar. Özellikle tanımadıkları kişilerin sosyal ağ hesaplarından gelen mesajlara cevap vermemeliler. Bu mesajların içeriğindeki bilmedikleri linklere kesinlikle tıklamamaları lazım. Yemleme saldırıları sosyal ağ hesaplarına gönderilen mesajlarla yapılıyor. Bu linklerde yazılımlar mevcut. Bu yazılımlarla kişilerin sosyal ağ hesaplarındaki şifre ve kullanıcı isimleri ele geçirilmesi bir tehlike. İkinci tehlike sosyal ağ hesaplarından gençlerimizin taciz, tehdit, hakaret edilme tehlikeleriyle çokça karşılaşmamız” diye konuştu.

İHA