ShitfDelete'de yer alan habere göre, Xiaomi, 2010 yılında kurulan bir şirket olmasına rağmen çok kısa bir sürede akıllı telefon pazarında kendine yer edinmeyi başardı. Şirketin bu hızlı yükselişinin arkasındaki sır ise satış ve pazarlama stratejilerinde saklı. Çinli teknoloji devi, oldukça uzun bir süre boyunca sektörde “amiral gemisi katili” olarak adlandırılan modellerle karşımıza çıktı. Oldukça uygun fiyatlı Android telefonlar üreten Xiaomi, buna rağmen cihazlarında Galaxy S serisi gibi telefonlarda bulabileceğiniz donanım bileşenleri kullandı. Bu durum firmaya büyük bir popülerlik kazandırırken, kullanıcıların da sevgisini kazanmasına neden oldu. Ne yazık ki her güzel şey gibi bu strateji çok uzun süre devam etmedi ve fiyatlar zaman içerisinde oldukça yükseldi. Pek çok kullanıcı bu durumdan CEO Lei Jun’u sorumlu tuttu ve şirketi eleştiri yağmuruna tuttu. Artan eleştiriler işe yaramış olmalı ki Xiaomi’den herkesi sevindirecek “uygun fiyatlı amiral gemisi” müjdesi geldi.

x

Xiaomi, yeniden uygun fiyatlı amiral gemisi üretecek!
Xiaomi’nin merakla beklenen Redmi Note 12 Turbo serisi yakın zamanda Çin’de düzenlenecek bir etkinlikte tanıtılacak. Şirket, uygun fiyatlı olan Redmi Note 12 Turbo’nun rakiplerinden çok daha düşük bir fiyata “amiral gemisi akıllı telefon deneyimi” sunacağını iddia ediyor. Xiaomi Grup Başkanı ve Redmi Genel Müdürü Lu Weibing, Çinli sosyal medya platformu Weibo’da yaptığı açıklamada, şirketin amiral gemisi seviyesindeki performans ve akıllı telefon deneyimini daha geniş ve fiyat konusunda daha bilinçli bir kitleye sunma konusunda ciddi olduğunu belirtti.

Açıklamanın yanı sıra, Başkan Redmi Note 12 Turbo serisinin kullanıcıların sevdiği özelliklerin yanında 3,5 mm’lik kulaklık jakı, kızılötesi IR sensörü, çok fonksiyonlu NFC desteği ve en son Bluetooth 5.3 desteğini de içereceğini paylaştı. Bu özellikler genellikle, Redmi Note 12 Turbo’nun rekabet ettiği fiyat aralığının neredeyse 5 katı kadar maliyeti olan amiral gemisi modellerde bulunmuyor. Diğer önemli eklentiler arasında Dolby Atmos sertifikalı stereo hoparlörler ve daha pahalı akıllı telefonlarda bulunan X ekseni lineer titreşim motoru yer alıyor.

x2

Redmi Note 12 Turbo, Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 2 işlemciye sahip dünyanın ilk akıllı telefonu olacak. Bu işlemci, önceki nesil olan Snapdragon 7 Gen 1’e göre performans ve enerji tüketiminde önemli iyileştirmeler sağlıyor. Aslında, 7+ Gen 2, geçen yıl piyasaya sürülen amiral gemisi Snapdragon 8+ Gen 1 SoC ile karşılaştırılabilir. Şirketin ortaya çıkardığı teaser’lara göre, Redmi Note 12 Turbo’nun önünde 120Hz yenileme hızını ve Full HD+ çözünürlüğü destekleyen 6,67 inçlik bir OLED ekran bulunuyor.

Ayrıca 68,7 milyar renk, DCI-P3 renk gamının %100’ü, 1920Hz PWM karartma ve HDR10+ sertifikası da destekliyor. Ekran-gövde oranının %93,45’e ulaştığı söyleniyor. Redmi Note 12 Turbo’nun çene kalınlığı 2,2 mm olup, iPhone 14‘ten 0,2 mm daha incedir. Yan çerçeve kalınlığı 1,42 mm ve üst çerçeve kalınlığı 1,95 mm’dir. Ekranın ortasında ön selfie kamerası için küçük bir delik bulunmaktadır.

x4

Xiaomi’nin iddia ettiği uygun fiyatlı amiral gemisi katili hakkında daha fazla bilgi edinmek için, Redmi’nin en son Note 12 serisi hakkındaki derleme yazımızı buradan okuyabilirsiniz: Redmi Note 12 serisi, geçen yılın sonlarına doğru Çin’de tanıtıldı ve ardından diğer küresel pazarlarda da sunuldu. Şu anda üç telefon bulunan bu seride, her biri fiyatına göre iyi bir deneyim sunmaktadır. Yakında Redmi, seriyi Note 12 Turbo adlı yeni bir modelle tamamlayacak. Yeni akıllı telefon, 28 Mart’ta Çin’de Snapdragon 7+ Gen 2 SoC ile tanıtılacak. Resmi lansman henüz gerçekleşmemiş olsa da, çeşitli teaser ve sızıntılar cihaz hakkında oldukça fazla bilgi ortaya çıkardı. Bu yazı, yaklaşan Redmi Note 12 Turbo hakkında şu anda mevcut olan tüm bilgileri derlemektedir.

Tasarım ve ekran
Redmi Note 12 Turbo, kutudan çıkan ciddi donanım özelliklerine sahip olacak, ancak aynı serideki diğer telefonlardan çok farklı görünmesini beklemeyin. Ancak, birkaç önemli değişiklik var. Öncelikle, şirket Redmi Note 12 serisinin geri kalanında bulunan büyük kamera modülünü terk ederek, Note 12 Turbo’da bireysel lenslere geçiş yapıyor. Cihaz beyaz ve gümüş renkli sürümüyle tanıtıldı, ancak siyah renkte de sunulacak.

x5

Telefonun arka tarafında, önemli olan 64MP ana lens dahil olmak üzere üç kamera kesimi bulunuyor. Ayrıca, Redmi Note 12 Turbo, çift hoparlörler, bir USB-C bağlantı noktası ve üst kısımda IR blaster gibi görünen bir özellikle geliyor. İlginçtir ki, telefon aynı zamanda modern akıllı telefonlarda giderek daha az rastlanan bir kulaklık jakına da sahip. Redmi Note 12 Turbo, ön taraftaki ince çerçeveleriyle iPhone 14’e ciddi bir rakip olacak. Şirketin açıklamasına göre, telefon 2,2 mm’lik bir çeneyle gelecek ve bu, iPhone 14’ten 0,2 mm daha ince.

Yan çerçeveler 1,42 mm kalınlığında olacak, üst çerçeve ise 1,95 mm ölçülecek. Çerçeveler tam olarak simetrik olmasa da, telefonun yan çerçeveleri iPhone 14’ün 2,4 mm olan yan çerçevelerinden bile daha ince. Ayrıca, ekranda küçük bir delikli-çentik tasarım da bulunuyor. Ayrıca, cihazın ekranının 6,67 inç ölçmesi bekleniyor. Redmi, OLED panelin 68,7 milyar renk, %100 DCI-P3 renk gamı, 1920Hz PWM Karartma ve HDR10+ sertifikasını destekleyeceğini doğruladı. Ekranın gövde oranının %93,45 olduğu iddia ediliyor.

x7

Beklenen Xiaomi amiral gemisi Resmi Note 12 Turbo özellikleri
Redmi Note 12 Turbo, orta segment akıllı telefon olarak piyasaya sürülecek, ancak özellikleriyle bazı amiral gemisi telefonlara rakip olacak. En önemli özelliği Snapdragon 7+ Gen 2 olacak. Bu, üst düzey bir SoC değil, ancak Snapdragon 8+ Gen 1 işlemciye benzer bir performans sunması bekleniyor. Qualcomm, yeni çipin Snapdragon 7 Gen 1’e göre önemli performans ve enerji verimliliği iyileştirmeleri sunacağını söylüyor. İşlemcinin ana Kryo CPU çekirdeği 2,91 GHz’de çalışırken, 1+3+4 CPU mimarisi %50’den fazla bir performans artışı sunuyor.

İşlemci, 12 GB’a kadar LPDDR5 RAM ve 1 TB’a kadar UFS 3.1 depolama ile eşleştirilebilir. Ayrıca, 3.725 mm²’lik bir buhar odası soğutma sistemi ile donatılacaktır. Yazılım tarafında, Note 12 Turbo, Android 13 temelli MIUI 14 ile çalışacaktır. 3C sertifikası tarafından doğrulandığı üzere, akıllı telefon 5.000mAh batarya ile desteklenerek 67W hızlı şarjı destekleyecektir. Kablosuz şarj desteğini bu modelde görmeyi beklemiyoruz.

Fotoğrafçılık için, Redmi Note 12 Turbo arka tarafta üçlü bir kamera birimiyle gelecek, optik görüntü sabitleme (OIS) özellikli 64MP’lik bir ana kamera başrolde olacak. 8MP ultra geniş açılı lens ve 2MP makro çekim lensi de arka tarafta bulunacak. Ön tarafta ise, 12MP ön kamera selfie ve video görüşmeleri için kullanılacak.

x6

Redmi Note 12 Turbo’nun beklenen özellikleri

Özellik  
İşlemci: Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 2
RAM : 12 GB LPDDR5 (maksimum)
Depolama: 1 TB UFS 3.1 (maksimum)
Ekran: 6,67 inç OLED
Ekran Özellikleri: 120Hz yenileme hızı, HDR10+, 1920Hz PWM Karartma, %100 DCI-P3 renk gamı
Çözünürlük: Full HD+
Ön Kamera: 12 MP
Arka Kamera: 64 MP (ana), 8 MP (ultra geniş açı), 2 MP (makro)
Batarya: 5.000mAh
Hızlı Şarj: 67W
İşletim Sistemi: MIUI 14 (Android 13 temelli)
Bağlantı Özellikleri: Bluetooth 5.3, NFC, 3.5mm kulaklık jakı, USB-C
Ses: Dolby Atmos sertifikalı stereo hoparlörler
Boyutlar: Çene kalınlığı: 2.2 mm, Yan çerçeve kalınlığı: 1.42 mm, Üst çerçeve kalınlığı: 1.95 mm
Diğer Özellikler: X-axis lineer titreşim motoru, kızılötesi IR sensörü
Beklenen Fiyat: $350 – $400
Bu tablo, Redmi Note 12 Turbo’nun öne çıkan özelliklerini ve beklenen fiyatını içermektedir. Bu özellikler ve fiyat aralığı, cihazın amiral gemisi deneyimini uygun fiyatlı bir seçenekle sunmayı hedeflediğini göstermektedir.

Xiaomi Reim Note 12 Turbo ne kadar olacak?
Redmi Note 12 Turbo, etkileyici özellikleri ve muhtemelen diğer üst düzey akıllı telefonlara kafa tutacak fiyat etiketi ile gerçek bir amiral gemisi katili olarak çıkması bekleniyor. Resmi bir onay olmamasına rağmen, söylentilere göre cihazın fiyatı 350-400 dolar aralığında olacak.

Haber Merkezi