Sincan Belediyesi’ne bağlı Plevne Anne Çocuk Oyun Evi, “sonbahar” temalı eğitici ve eğlenceli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Doğadan toplanan yapraklarla yapılan çalışmalar, çocukların hem el becerilerini hem de doğa farkındalıklarını artırdı.

Plevne Anne Çocuk Evi’ (2)

Sonbaharın renkleri minik ellerde hayat buldu

Etkinlikte çocuklar, sararmış yaprakları kesip yapıştırarak kendi “sonbahar ağaçlarını” oluşturdu. Bu sayede hem mevsimleri öğrenme hem de el-göz koordinasyonlarını geliştirme fırsatı buldular. Renkli etkinlikte minikler, doğayı gözlemleme ve mevsim değişikliklerini anlama imkânı elde etti.

Özarslan Keçiören’de hemşehri iftarında konuştu
Özarslan Keçiören’de hemşehri iftarında konuştu
İçeriği Görüntüle

Plevne Anne Çocuk Evi’ (3)

Anneler ve çocuklar birlikte öğrendi

Etkinliğe katılan anneler, çocuklarıyla birlikte yapraklardan kolajlar hazırladı. Ortaya çıkan çalışmalar, Plevne Anne Çocuk Oyun Evi’nin duvarlarını süsledi. Katılımcılar, hem eğlenceli vakit geçirdiklerini hem de çocukların doğa sevgisini pekiştiren bir etkinlik olduğunu belirtti.

Plevne Anne Çocuk Evi’ (1)

Sincan’da Anne-Çocuk Evleri yoğun ilgi görüyor

Sincan Belediyesi’nin sayısı yediye yükselen Anne Çocuk Oyun Evleri, 2019 yılından bu yana hizmet veriyor. Bu merkezlerde 3–6 yaş arası çocukların bilişsel, fiziksel ve duygusal gelişimlerini destekleyen etkinlikler düzenleniyor.
Etkinliklere katılmak isteyen anneler, randevu alarak çocuklarıyla birlikte ücretsiz şekilde merkezleri ziyaret edebiliyor.

Kaynak: Haber Merkezi