Yılbaşı piyango çekilişinde tamamı dağıtım garantili büyük ikramiyenin 400 milyon TL olduğunu belirten Oda Başkanı Poyraz, "31 Aralık gecesi yılbaşı çekilişinde büyük ikramiye tam bilete isabet ederse 400 milyon TL bir kişinin olacak. Piyango yılbaşı özel çekilişinde 400 milyon liralık büyük ikramiyenin tamamı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da dağıtım garantili olacak. Milli Piyango yılbaşı biletleri çeyrek 100 TL, yarım 200 TL, tam bilet ise 400 TL'den satışa sunuluyor. Satışların, özelleştikten sonra piyango algısı ve bilgi kirliliği, alım gücü ve ekonomik krize ve diğer etkenlere rağmen iyi gittiğini, beklenenin üzerinde olduğunu söyleyebiliriz. Yılbaşına sayılı günler kala satışa sunulan biletler, yüzde 80-90 oranında tükenmiş  durumda. Piyango satıcısı esnafımızın da eski günlerdeki gibi olmasa da şu ana kadarki satışlardan memnun olduklarını söyleyebiliriz. Kalan biletler ise son günlerde hızlı bir şekilde satılacaktır." dedi.

Ankara’da sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi Ankara’da sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi

Piyango Biletlerinin Tükeniyor (1)

Oda Başkanı Poyraz,

orta yaş ve üzerinde olanların halen basılı bilete yöneldiğini belirterek, şöyle devam etti:  "Seyyar Piyango bayilerinden bilet satışlarının yanı sıra artık sayısal oyun makinelerinden de bilet satışları yapılıyor. Orta yaş ve üzeri klasik bilet satın alırken, gençler ise yeni nesil sayısal biletlere yöneliyor. Ama halen ağırlık basılı biletlerde ama zaman içerisinde herhalde artık olay sayısal bilete, şans oyunları olarak iş artık iyice sanal ortamlara doğru kayacak gibi görünüyor."

Piyango Biletlerinin Tükeniyor (2)

Poyraz sözlerini;

"2023 çok sıkıntılı geçti. Önce büyük yıkıma yol açan 6 Şubat depremleri ile seller ve orman yangınları, teröre verdiğimiz şehitlerimiz ülkemizde büyük acılar yaşattı. Yakın coğrafyamızdaki savaş, Filistin Gazze dramı tüm bunlar haliyle ülkemizi de derinden etkiledi. 2023 biterken 2024 yılının ülkemize ve insanlığa ekonomik refah, barış ve hoşgörü getirmesini diliyorum." ifadeleriyle tamamladı.

Kaynak: Haber Merkezi