Sena Tufan'ın Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, 2022/2023 akademik yılında üniversitede yaklaşık 140 yabancı öğrencinin, tıp ve diş hekimliği fakülteleri dahil çeşitli bölümlere sınav notlarının değiştirilerek kaydedildiği iddia edildi. Bu usulsüzlüklerin, kayıtları değiştirme yetkisine sahip kişiler tarafından para karşılığında yapıldığı belirtiliyor.

Pamukkale Üniversitesi’ (2)

Olay, Iraklı öğrenci Aliridha Abdulameer Abdali Alrichab'ın 31 Temmuz 2023 tarihli kaydının silinmesi kararına karşı açtığı dava ile ortaya çıktı. Alrichab, başarılı bir eğitim geçmişine sahip olduğunu ve kaydının gerekçesiz bir şekilde silindiğini savundu.

Pamukkale Üniversitesi’ (3)

Taksim Meydanı havadan görüntülendi Taksim Meydanı havadan görüntülendi

Üniversite, mahkemeye verdiği savunmada yabancı uyruklu öğrencilerin kayıtlarında usulsüzlük yapıldığını kabul etti. Savunmada, yurtdışı öğrenci koordinatörlüğü tarafından başvuru ve kabul sürecinde bazı usulsüzlükler yapıldığı, kabul ve yerleştirme şartlarını taşımayan öğrencilerin gerçeğe aykırı bir şekilde lisans programlarına yerleştirildiği ifade edildi.

Pamukkale Üniversitesi’ (1)

Özellikle davacı öğrencinin sınav puanının en yüksek puanın üzerinde bir değere değiştirildiği ortaya çıktı. Savunmada, bu usulsüzlüklerin "idare hatası" olarak nitelendirilemeyeceği belirtildi.

Olayla ilgili olarak savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. Pamukkale Üniversitesi'nde ortaya çıkan bu skandal, eğitim kurumlarındaki usulsüzlük ve etik ihlalleri konusunda geniş çaplı bir tartışmaya neden oldu.

Kaynak: Sena Tufan / Cumhuriyet Gazetesi