Körfez ilçesinde 13 yıl önce Meryem Tahnal (35) ve kızı Melike Tahnal’ın (8) kaybolmasıyla ilgili soruşturma açılmıştı. Anne ve kızına ulaşılamayınca kapatılan dosya, 2019 yılında Palu ailesinin bir televizyon programına çıkması ile tekrar gündeme gelmişti. Yeniden başlatılan soruşturma kapsamında Tuncer Ustael, Emine Ustael, Ayşe Palu, İsa Palu, Hava Palu ve Fatih Palu, Kocaeli 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Davanın 13 Şubat 2020’de görülen son duruşmasında, Tuncer Ustael’e ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıl hapis cezası, diğer tutuklu 4 aile üyesine ise 8 yıl 4 ay ile 12 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verilmişti. Sanıklardan Fatih Palu ise tahliye edilmişti. Yapılan itiraz üzerine bir üst mahkeme olan Sakarya Bölge İdare Mahkemesi tarafından incelenen dosyada, sanıklardan Ayşe Palu, İsa Palu, Hava Palu ve Fatih Palu'nun aynı avukat tarafından savunulması sebebiyle usulde yanlışlık yapıldığı kanısına varılmıştı. Yargıtay’a yapılan itirazlardan sonra Yargıtay, bugün karar verdi. 

YARGITAY NE KARARI VERDİ?
Yargıtay, 3 aile üyesine tahliye kararı verdi. Tuncer Ustael'in ağarlaştırılmış müebbet cezası onandı. 

NE OLMUŞTU?

Mahkeme heyeti, Meryem Tahnal’ın hürriyetinden yoksun bırakılması ve kasten öldürülmesine yardım ettiklerine kanaat getirdiği Hava Palu, Ayşe Palu ve İsa Palu’ya 14 yıl 2’şer ay hapis cezası, Emine Ustael’e 12,5 yıl hapis cezası vermişti. Olay tarihinde 18 yaşından küçük olan Fatih Palu ise 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

TUNCER USTAEL’E AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Meryem Tahnal’ı esir tuttuğu, kredi kartını usulsüz kullandığı ve işkence ederek öldürdüğü iddia edilen Tuncer Ustael hakkında ise ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçundan 4 yıl hapis cezası ve ‘Kredi kartının kötüye kullanılması’ suçundan 3 yıl hapis cezası verildi. ‘Üstsoy veya altsoydan birini canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme’ suçunu işlediğine de kanaat getirilen Tuncer Ustael’e, bu suçu nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti.

Haber Merkezi