Muhabir: TE Bilisim
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel TBMM’de düzenlediği basın açıklamasında konuştu. Yapılan basın açıklamasında konuşan Özel, Ulu Önder Atatürk’ü tüm yurtta andıklarını belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendilerini, içlerindeki Atatürk sevgisinin azlığıyla suçladığını söyleyen Özel, "Kendi içindeki Atatürk sevgisinin azlığından, Atatürk'ün partisini sorumlu tuttu. CHP ile kurucusu arasında hiçbir zaman kopmamıştır, şahidimiz Türkiye'deki herkestir. Ama Erdoğan ile Atatürk arasındaki bağın, 16 Nisan referandum sonucundan sonra kurulduğunu da sağır sultan biliyor" dedi.
Özgür Özel, yürekten gelmeyen, anketten gelen Atatürk sevgisinin ve samimiyetin sorgulanması, "Şimdiye kadar aklınız neredeydi" denilmesinin doğal bir şey olduğunu dile getirdi. Erdoğan'ın, "Biz Atatürk'e 'Atatürk' dedik diye şimdi suç oldu." dediğini aktaran Özel, bugüne kadar dememesini eleştirdiklerini, bugüne kadar diyememenin, suç, ayıp olduğunu belirtti.
“BU REJİMİ SİZE DEĞİŞTİRTMEZLER”
Bu rejimi size değiştirtmezler şeklinde konuşan Özel: “Bu rejimi değiştirmek için önünüzde bir seçim daha var. Yapılacak ilk seçim, bu sefer referandum niteliğindedir, Atatürk ile gönül bağı hiç kopmayanlar ile Atatürk'e gönül bağını 16 Nisan referandum sonucundan sonra, anket çalışmalarına göre kuranlar arasında yapılacaktır. Hadi bakalım hodri meydan." İfadelerini kullandı.
"CHP YILLARDIR SEÇİM BARAJINA KARŞIDIR”
Özgür Özel, CHP'nin yıllardır seçim barajına karşı olduğunu, siyasi rakiplerinden barajla kurtulmayı hiç düşünmediğini de ifade etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'a da çağrıda bulunan Özel, geçen mart ayında CHP'nin, 5 kanunda değişiklik yapan 86 maddelik kanun teklifi verdiklerini anımsatarak, bunların, barajın kalkması, Türkiye seçim çevresi ve yurt dışı seçim çevresinin getirilmesi, siyasi etik kanunu çıkarılması, siyasi partilerin ve siyasetin finansmanları olduğunu söyledi.
“AKP'NİN MİLLETVEKİLİ LİSTELERİNİ KILIÇDAROĞLU HAZIRLAMADI"
Özel gazeteciden gelen soru üzerine ise şunları söyledi: "AKP Grubu içinde çok sayıda FETÖ'cü olduğuna şüphem yok, AKP'li bakanlar içinde FETÖ ile irtibatının darbe gününe kadar sürenlerin olduğundan şüphem yok. Şu anda hepsi korkuyla kendilerini toprağın altına gömmüşler, en etkin FETÖ mücadelesini kendileri yaparmış gibi gösterip, bu konuda en çok hakareti, saldırıyı yapanların, bu konuda geçmişleri en karanlık, en kirli kişiler olduğunu da biliyoruz. 7 Haziran ya da 1 Kasım seçime gidilen listelerin altında da İsmet Paşa'nın imzası yok. Bütün kötülükleri İsmet Paşa yapmış ya. AKP'nin milletvekili listelerini Kemal Kılıçdaroğlu hazırlamadı."
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki sözlerine yönelik açıklamalarının sorulması üzerine ise Özel, "Diktatör ve faşist demenin bir bedeli yok, diktatörlük olsa bedel ödersin diyor. Cumhurbaşkanına haraketten binlerce kişi yatıyor. Erdoğan, Devlet Bahçeli, Deniz Baykal, Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'ye 100'er bin liralık, Bülent Tezcan'a 50 bin artı 50 bin liralık dava açtı. Meydandan götürmüyorlar, dokunulmazlığın yoksa gelip evden götürüyorlar. Tarifeye tabi, berber dükkanı gibi, dokunulmazlığın yoksa meydandan toplamazlar, sabah evden toplarlar. Dünyada kendilerine diktatör denildiği için Zimbabve, Nijer, Angolo, Çad, Gabon, Ekvador, Beyaz Rusya başkanları dava açmış." (Eren Güvendik)
Yorumlar