İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, oyuncu Meral Kaplan’ın sahibi olduğu Beşiktaş’taki terapi merkezinde yapılan “biorezonans” uygulamasıyla ilgili soruşturma başlattı.
Soruşturma başlatıldı
Sağlık Bakanlığı İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün denetimleri ve şikayetleri üzerine açılan soruşturmada Kaplan’ın yanı sıra asistanı Azra Bolkar ve yardımcısı Bahar Uysal da şüpheli sıfatıyla yer aldı.

3 yıla kadar hapis cezası talep edildi
Hazırlanan iddianamede, söz konusu uygulamanın uzmanlık gerektirmediği savunulurken, Kaplan hakkında 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Başsavcılık, merkezin iş yeri ruhsatı, izin belgeleri ve faaliyet başlangıç tarihinin ayrıntılı şekilde incelenmesini istedi.
Kaplan’ın, uygulamayı Sağlık Bakanlığı’ndan izin alarak yaptığını öne sürmesi üzerine belgelerin tek tek araştırılacağı belirtildi. Duruşma ileri bir tarihe ertelenirken, soruşturmanın kapsamlı şekilde sürdüğü bildirildi.




