OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Başkan Levent Çamur, Covid-19’un yaralarını sarmaya başladıklarını bildirdi. Başkan Çamur; ORSİAD’ın örgütlü olduğu OSTİM, İvedik ve Sincan Organize Sanayi Bölgeleri’nde mal ve hizmet üreten üye firmalarla yaptıkları görüşmelerde, normalleşme sürecinin sağlıklı işlediğini gördüklerini kaydetti. OSB’lerdeki sanayici, işadamı ve esnafların normalleşme sürecine kontrollü ama hızlı bir giriş yaptıklarını vurgulayan Başkan Çamur, “Tedbiri elden bırakmadan, Covid’le mücadele şartlarından taviz vermeden başlayan üretim sürecimiz, iyi bir aşamaya gelirken, toparlanmanın memnuniyet verici şekilde ilerlediği görülmektedir” dedi.

“Çalışanlar Geri Çağrılmaya Başlandı”

OSTİM, İvedik ve Sincan OSB’lerde faaliyet gösterirken salgın nedeniyle üretime ara veren veya yavaşlatan birçok firmanın yeni normalle birlikte üretimlerini arttırdıklarına işaret eden Başkan Levent Çamur, “Bu doğrultuda çok sayıda firmamızın da kısa çalışma ödeneğinden vazgeçerek çalışanlarını geri çağırdığını,  çalışan sağlığından ve salgınla mücadeleden taviz vermeden büyük gayret gösterdiklerini söyleyebiliriz. Çarkların yeniden hızlanmasıyla beraber sanayi üretiminde de toparlanmanın hissedilir şekilde artacağını düşünüyoruz. Tedarik zincirinde yaşanan aksamalar nedeniyle üretimini yavaşlatan veya geciktiren firmalarımızın da kısa sürede normale dönmesini umuyoruz” diye konuştu.

“Sınır Kapılarının Açılması Önemli”

ORSİAD Başkanı Levent Çamur, salgın sürecinde tedbir amaçlı sınır kapıları ve gümrüklerin kapanmasının OSB’lerdeki aksamaların en önemli nedenlerinden biri olduğunu da hatırlattı. Yeni normalle birlikte sınır kapılarının kademeli olarak açılmaya, gümrüklerin hizmet vermeye başladığını söyleyen Başkan Çamur, şöyle devam etti: “Ankara ihracatçısının gözü kulağı sınır kapılarındaydı. İhracata giden yollardaki bu engellerin kademeli de olsa kalkması çok önemli. Zira bizim güçlü ülke ve kent ekonomisi için, ‘ihracatta yüksek artış’ hedefimiz var. Salgın süreci bu hedefimizi sekteye uğratmış olsa da normalleşme sürecinde var gücümüzle çalışmaya, üretmeye devam ediyoruz. Reel sektör böylesine büyük bir gayret içindeyken, hem sağlık hem de ekonomik alanda verdiği mücadeleyle dünyaya örnek olan ülkemizin de, yeni normalde güçlü bir süreç yürüteceğine inanıyoruz.”

Editör: TE Bilisim