2021-2022 yılı eğitim öğretim dönemi resmi olarak başladı. Pandemi nedeniyle bir açılıp bir kapanan okullarda bu yıl yüz yüze eğitimin eksiksiz şekilde başlamasına karar verildi. Hem öğrenciler hem de öğretmenler için bu kadar süre evde kaldıktan sonra okula dönmek oldukça zor olacaktır diye tahmin ediyoruz. Pandemi maalesef ki tüm alışkanlıklarımızı bize unutturarak yeni bir düzene alışmamızı sağladı. Eskiden her şeyi o kadar rahat yapıyorduk ki okulda, sokakta hiçbir şeyi düşünmemize gerek kalmıyordu. Koronavirüs bitmedi... Bir de üzerine yeni ve daha güçlü varyantları türedi. İşte okullar bu varyantların gölgesinde açıldı. Çeşitli önlem listeleri yayınlandı. 

Öğretmenler ve öğrenciler için oldukça zorlu bir süreç olacağa benziyor. Kapalı alanda toplanmak sakıncalıyken şimdi en az 20 ile 30 dakika arasında öğrenciler ve öğretmenler sınıflarda ders işleyecek. Havalandırmanın doğru şekilde yapması için camların sürekli açık tutulması gerekiyor. Fakat kış mevsiminin de kapıda olduğunu düşünürsek bu pek de mümkün gibi görünmüyor. Özellikle ilkokul ve ortaokul öğrencileri için bu süreç daha zorlu olacak. Çocuklar her ne kadar bilinçlenmiş olsa da okulda onları kontrol etmek zor olacak. Nihayetinde adı üstünde çocuk... 

Maske, mesafe ve temizlik kuralarına ne kadar dikkat edebilir ki... Öğretmenlerin büyük bir çoğunluğu risk altında. Hele aşı olmamış olanlar için risk daha büyük...İmkanı olup da aşı olmayanlar için yapabileceğimiz bir şey yok ama öğretmenlerin büyük çoğunluğunun aşılı olduğu da biliniyor. Aşı olmamış öğretmenler için PCR testi zorunluluğu getirildi. Öğretmenlerin yanı sıra okul müdürleri, güvenlik personeli, servis şoförleri ve kantin çalışanları gibi okullarda görevli herkes için test yaptırmak zorunlu. Haftada iki kez yapılan test, hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin kendilerini daha güvende hissetmesine yardımcı olabilir. 

Pandeminin gölgesinde başlayan yeni eğitim öğretim yılı umarız tüm öğretmenlerimiz ve öğrenciler için sağlıklı, başarılı ve mutlu şekilde geçer. 

Editör: TE Bilisim