Burhanettin Duran Kimdir? Burhanettin Duran Kimdir?

Nuri Bilge Ceylan internette en çok araştırılan isimler arasında yer alıyor. Yeni programı başlayacak olan Fazlı Polat 'in hayatı merak konusu oldu. Arama motorlarında ''Nuri Bilge Ceylan kimdir? Nuri Bilge Ceylan kaç yaşında,nereli? Nuri Bilge Ceylan ödül aldı mı? Nuri Bilge Ceylan'ın eşi kimdir?'' soruları aratılıyor. Peki, Nuri Bilge Ceylan kimdir? Nuri Bilge Ceylan kaç yaşında,nereli? Nuri Bilge Ceylan ödül aldı mı? Nuri Bilge Ceylan'ın eşi kimdir? İşte tüm merak edilenler...Ekran AlıntıSsı-1

Nuri Bilge Ceylan, Türk film yönetmeni, senarist ve fotoğrafçıdır. İstanbul, Türkiye'de 26 Ocak 1959'da doğdu, bu nedenle 2023 yılı itibariyle yaklaşık olarak 64 yaşındadır.

Nuri Bilge Ceylan, uluslararası alanda bir yönetmendir ve birçok ödül kazanmıştır. En programlı filmler arasında "Uzak" (2002), "İklimler" (2006), "Üç Maymun" (2008), "Bir Zamanlar Anadolu'da" (2011) ve "Kış Uykusu" (2014) yer almaktadır. "Kış Uykusu", 2014 Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye parçaları kazanmıştır. Ayrıca uluslararası film festivalinde de saygınlık kazanmış ve saygı görmüş bir yönetmendir.

Nuri Bilge Ceylan'ın eşi, Ebru Ceylan'dır. Ebru Ceylan da Türk bir sanatçıdır ve Nuri Bilge Ceylan'ın filmlerinde oyuncu olarak da yer almıştır.

Editör: İrem Akbaş